תזונה מאוזנת
תזונה מאוזנת הוא "מטבע שחוק", רבים משתמשים במושג תזונה מאוזנת, למרות שהחיים המודרנים הוציאו את האדם המודרני מאיזון.
המהפיכה התעשייתית שינתה במידה רבה את פני האנושות ללא ספק, אך מה המחיר שגבתה המהפיכה התעשייתית מבריאותנו ?
חקלאות מודרנית ?
החקלאות המודרנית עונה על צרכי האנושות במושגים של אספקה ומענה לביקושים.
בזכות אופטימיזצייה חקלאית שמתחילה בזנים יעילים מאוד, קרקע פורייה מאוד, אשר מצמיחה הרבה מאוד בזמן
קצר מאוד ומסתיימת בקציר לפני הבשלה.
חלק מהירקות והפירות, מגיעים לשולחננו כאשר הם הובשלו בצורה מלאכותית לאחר שנקטפו בטרם עת.
ירקות ופירות שגודלו בצורה "מאסיבית" עשויות להציע יותר יבול לדונם אך פחות תזונה לירק.
חומצת שומן אומגה 3
אומגה 3 היא חומצת שומן אשר מרכיבה את מעטפת התא האנושי בגופנו, ומעניקה לו את גמישותו.
בעבר, אומגה 3 היה מתקבל מהבשר אותו אנו אוכלים, או מירקות\אגוזים או אפילו דגים.
כיום, אנו אוכלים פחות דגים, ויותר חומצת שומן אלפא לינולאית - אומגה 6.
היחס בין אומגה 3 לאומגה 6 השתמנה משמעותית "לרעתנו".
שמן דגים
שמן דגים, המקור הנפוץ לחומצת שומן אומגה 3, מגיע מהאוקיינוסים.
אוקיינוסים שהיו פעם מים מלוחים ונקיים יחסית אשר היום מכילים מתכות כבדות וזיהומים מעשה ידי אדם מאיימים על
אחד ממקורות המזון שלנו - דגים.
מקצוענים בתחום התזונה כוללים לעתים קרובות דגים בתפריט תזונה מאוזנת.
תזונה
תזונה מאוזנת אשר מכילה אומגה 3 במינון מומלץ היא נהדרת, אך מי בעצם "מגיע" לצריכת אומגה 3 רצוייה בתזונה ?
התזונה שלנו עשירה מאוד באומגה 6, וכדי "לאזן את המשוואה" חלק משוחרי הבריאות נוהג לקחת תוספי מזון אומגה 3
ע"מ להגיע ליחס של אומגה 3 לאומגה 6 אידאלי, או לפחות "סביר".
לסיכום, הזיהום הסביבתי וזיהום האוקיינוסים, כמו גם שינוי תפקיד האדם בסביבה שלו יצר גרעון בתזונה שלנו.
האדם המודרני צורך מעט מאוד אומגה 3, גם בתנאים של "תזונה מאוזנת" היות ואנו צורכים יותר אומגה 6 במזון כיום,
ומזון מעובד דל יותר בתזונה לא כל שכן חומצות שומן אומגה 3 במקרים מסויימים.