אמון
בוטיק – מאת יעל עופר
את הדרך
מהכניסה למצפה ועד לחווה של עדנה ואיל חפר עשינו כטרמפיסטים על ה"רומנטי=קאר",
רכב פתוח שנטען חשמלית, שדרוג של איל למען הסביבה והעסקים. שאפנו אוויר הרים צח,
פגשנו סוס לבן ועוד שניים בצבע קוניאק מבהיק בדרכם לשוקת, שלושה חתולים ג'ינג'ים
ידידותיים, עזים בדיר קטן וצימרים מבודדים. כל אלה חברו יחדיו לאווירה פסטורלית
מושלמת שעמה התעורר התיאבון.
בני הזוג חפר
חשבו על כל הפרטים והפתיעו את המטיילים הרעבים והצמאים שמתרגשים פעמיים: בפעם
הראשונה כשהם מוצאים מקום פתוח לאוכל ולשתייה בכל שעות היממה ובפעם השנייה כשהם
נוכחים ששיטת השירות העצמי כוללת גם תשלום עצמי המבוסס על אמון. את הסיפור שמאחורי
המיזם אפשר לקרוא בשלט המקדם את פני הבאים: "פעם, כשגדלנו כילדים במושבי
השרון, עבדנו ללא פועלים. כאשר התיישבנו כאן החלטנו לשמור על אותם כללים. הקמנו
דיר עזים ובבוקר אנו חולבים ומאכילים אותן ומטפלים בסוסים, אחר כך מכינים גבינות
וגם מנקים את הצימרים. מכיוון שאנו עסוקים כל היום, חיפשנו דרך להיות פתוחים
לאורחים בכל שעה שיחפצו, הצבנו מקרר ובו יוגורט וגבינות טריות, יינות וזיתים. הקנייה
בשירות עצמי - משלמים, לוקחים עודף מהקופסה, אוכלים ונהנים".
"עדנה
היא מחלבה של אישה אחת", אומר בעלה איל. במרתף הגבינות שהם מכנים אותו
"המערה" מגבנת עדנה גבינות עזים בסגנון גלילי אותנטי כפי שלמדה משכניה.
את הגבינה הצ'רקסית הפשוטה, הניטרלית בטעמה ובעלת חיי המדף הקצרצרים, היא מגוונת
בשמונה טעמים שונים עם עשבי תיבול ואגוזים למיניהם. למרקם גבינה קשה בנוסח טום היא
מוסיפה טעם של קממבר ויוצרת שילוב טעמים מקורי. מפתיעה גם גבינת השמנת שאינה שמנה
והיוגורט הטבעי המרענן המשווק בבקבוקים המזכירים את בקבוקי החלב הנוסטלגיים. כל
התוצרת משווקת בעיקר במקום ומשמשת גם כחומר גלם במסעדת מורל (ראו אייטם).
"דיר
קפה" – שלט מעוטר בראש של עז מוביל לפינת קפה בשירות עצמי בחיק הטבע, כמו
"הסניף" הראשי שבכניסה. לאחר שניסינו לשלוף מהמקרר יוגורט מרווה ונוכחנו
שהשיטה עובדת, מילאנו סלסלת פיקניק במעדנים וביין, עלינו על הרומנטי=קאר ונסענו
לעבר השקיעה.
מקום בלב טל' 052-5832632.
|