טיפים לבטיחות עם כסאות משרדיים.
כסאות משרדיים נראים כל כך משעמים ותמימים שאנחנו לא מקשרים אותם לסכנות בריאותיות וסכנות בטיחותיות. אתם יכולים להגניב מבט עכשיו אל הכסא שלכם ועדיין לא להיות משוכנעים אולם כסאות באמת יכולים להוות סכנה ולגרום לפציעות.
זו עובדה ידועה שאחת הבעיות הנפוצות ביותר של עובד משרדי נגרמת בגלל כסא עבודה לא טוב. בעיות אלה כוללות ישיבה בתנוחת גוף לא נכונה וזרימת דם לקוייה. דברים אלו יכולים להוביל לכאבי גב, לחץ ועייפות. אולם בעיות בריאותיות אלו הן לא היחידות שיש להיזהר מהן. עליכם להיזהר גם מסכנות היכולות להווצר בזמן ישיבה על הכסא משרדי שלכם, וכן, יכולות להיות סכנות גם בישיבה על כסא מנהלים מהודר או כסא אורטופדי. על מנת להימנע מצרות אלו להלן מספר טיפים לבטיחות שיגנו עליכם:
1. אל תקנו כסאות שנראים לא יציבים.
כאשר אתם חושבים על קניית כסאות חדשים לעבודה, אל תשקלו רק את המחיר אלא גם את התמיכה שהכסא נותן. חפשו ככל הניתן כסאות בעלי בסיס של חמש רגליים, ביחנו כמובן גם את הגלגלים של הכסא בדקו שהם עמידים מספיק לנשיאת המשקל המיועד להם. כצעד מונע תמיד שמרו על כל בסיס הכסא צמוד לרצפה.
2. הפסיקו להיות עקשנים וקראו את מדריך ההרכבה.
כאשר מרכיבים כסא משרדי רובינו נוטים לעשות זאת לפי אינסטיקט, כאילו שזו העבודה שלנו במשך שנים. זה בטוח לא יזיק לקרוא את המדריך, וודאו שכל החלקים מורכבים בסדר ובמקום המתאים, שלא נשארו לכם ברגים שלא הוברגו למקום.
3. בחרו את הכסא על פי המשטח שעליו יהיה.
רוב הכסאות המשרדיים בעלי הגלגלים מתאימים אידיאלית לשימוש על משטחים קשים או שטיחים מקיר לקיר. כנראה שגלגלים לא יהיו הבחירה הנכונה לרצפה חלקה במיוחד, לעומת זאת ריצוף יצריך בחירה של גלגלים רכים יותר למניעת פגיעה במראהו. כמו בכל קניה, כאשר אתם לא בטוחים כדאי להתייעץ עם מומחה.
4. בדקו את הכסא שלכם תקופתית.
כמו בכל השקעה אותה אתם עושים, גם את הכסאות שלכם יש לבדוק בצורה סדירה. בדיקה פעם בחצי שנה תספיק, חפשו אחר חלקים פגומים והחליפו אותם בחדשים.
5. התאימו את הכסא לגוף שלכם.
כמעט כל סוגי הכסאות מגיעים עם אפשרויות התאמה, השתמשו בהן והביאו את הכסא לתמיכה טובה בהתאם למידות גופכם על פי הגובה, המשקל וכמובן בהתאם לאלמנטים הסביבתיים כמו גובה השולחן וכו'.
6. הכסא אינו נדנדה.
אתם יכולים להיות בטוחים שהכסא המשרדי שלכם אינו טיל, או ספינה, אבל אנחנו עדיין מנסים להנות עם הכסא שלנו, בטוחים שהוא יכול לעמוד בעומס, בלי לדעת שלרוב זה כנראה לא המצב. לעולם אל תשענו אחורה מידי על הכסא כך שהגלגלים הקדמיים שלו כבר לא נוגעים ברצפה, מה שיקרה הוא שהכסא יתהפך ואתם תהיו עם כאב גב רציני.
7. אל תשאירו מכשירי חשמל על הכסא.
הדבר נכון אפילו יותר לכסאות עם כיסוי בד, מכשיר חשמלי בטעינה מתחמם והשארתו על גבי כסא יכולה להתחיל שריפה.
תשמרו על עצמכם,
ד"ר גב.