בחודשים האחרונים, נשמע הרעיון המהפכני להכניס את שימור הדם הטבורי בבנק פרטי לרשימת המתנות לתינוק העומד להיוולד. הרעיון נפלא ואם יצא לפועל – עוד יותר, אבל אחרי שכמה מחברי וחברותי ואני בדקנו את העניין, יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם, בעיקר כשמדובר בהורים (לא משנה של איזה צד אם יש שניים):
המודעות לשימור דם טבורי עדיין לא מוכרת לאנשים רבים. לנחות על סבתא וסבא בבקשה למתנה לא מוכרת אינה בדיוק הוגנת, כי הם מרגישים ככספומט. שבו איתם, הסבירו, תנו להם לקרוא וגם להחליט אם האפשרות לשלם עבור מתנה כזו, מספקת את הצורך הרגשי שיש בנתינת מתנה. כל מתנה אם הם לא מתחברים עם הנושא - הניחו לכך. שיעזרו במתנות אחרות ויחסכו לכם את שאתם תשלמו על השימור.
אנשים מבוגרים מחזיקים את עניין הבריאות ו"העיקר הבריאות" במקום מרכזי יותר באג'נדה המיידית מאשר צעירים. יש סבתות/סבים שברגע שהם מבינים במה מדובר, נדלקים. אבל אם אחד מההורים הצעירים לא לגמרי בטוח הוא או היא עלולים להרגיש ש"ההורים לוחצים" וזה לא הוגן לשני הצדדים. לכן, תחילה היו אתם בטוחים בהחלטה לפני שתציגו אותה בפניהם.
אם סבתא וסבא משלמים על השימור או משתתפים בו, הכינו עבורם תעודה. שימור דם טבורי הוא מעשה שתוצאותיו אינן נראות ומתנה שרואים חשובה להרבה אנשים. הכינו תעודה מטעם התינוק/ת, מטעמכם ההורים או כל רעיון יצירתי אחר. זה נחמד ונותן הרגשה טובה. מה גם שהם יכולים להראות לאחרים וגם זה חשוב.
טיפ קטן שממש עוזר? אם נראה לכם שהם בראש הנכון – תנו להם לעשות את הבירור באיזו חברה לשמר. יש להם יותר זמן וראש פנוי והם ירגישו שותפים במידה רבה יותר.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.