מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

ויטמינים

ויטמינים - כן או לא?

/ יעל טוקצ'ינסקי
 
 
 
ויטמינים: כו או לא?
הגעתי להחלטה לכתוב מאמר זה בעקבות מטופלת שהיתה אצלי לפני מספר חודשים, שהגיעה אלי במצב קשה שכל כולו נגרם כתוצאה מהרעלה בויטמינים ותוספי תזונה אחרים, שהיא לקחה באופן מופרז וללא שום צורך במשך תקופה די ארוכה. הגברת החזיקה בדעה, ש"ויטמינים יכולים לעשות רק טוב". מתוך רצון להיטיב עם בריאותה, היא קנתה אותם בכמויות אדירות על דעת עצמה או על סמך המלצות של אנשים בלתי מקצועיים. היא היתה מוציאה על הויטמינים ותוספי תזונה אחרים עד... 20,000 (עשרים אלף!) שקל לחודש. לדבריה היו ימים, בהם היא "לא אכלה, רק לקחה ויטמינים, כי זה הכי חשוב".
התנהלותה של הגברת הביאה את גופה לקריסה ממש. פעילותן של כל מערכות הגוף השתבשו. הגוף שלה לא היה מסוגל להתפטר מהכמויות האדירות של החומרים הפעילים שהיא הכניסה לתוכו. היא גם לא הבינה את איתותי הגוף שלה, שזעק להפסקת הפעילות שלה, ובמקום להפסיק להציף את הגוף בחומרים, היא עשתה את ההפך הגמור. ברוך ה' בסופו של דבר היא בכל זאת הגיעה לטיפול, כאשר בקשתה הייתה: לעזור לה למצוא את התוסף שיעזור לה, כי כל מה שהיא מכירה היא כבר לוקחת, אבל מצבה רק הולך ומחמיר... היא גם הגיבה בתוקפנות על עצם הרעיון שויטמינים הם אלה שגרמו לה את הנזק.
 
עם העליה במודעות לחשיבות הויטמינים, אנשים רבים יותר מכירים בחשיבותם. אכן, בגלל מגוון רחב של סיבות (התדלדלות הקרקע, הנדסה גנטית של פירות וירקות, הרגלי התזונה המערבית ועוד ועוד) אנחנו לא מקבלים יותר את הויטמינים מהמזון בכמות מספקת לגוף, כך  שנוצר מחסור הגורם לבעיות בגוף ובנפש של האדם. אולם בעוד שמספרם של האנשים שטרם הבינו את חשיבותם של הויטמינים ומזלזלים בהם הולך וקטן, אנשים רבים עדיין אינם מתייחסים לויטמינים ברצינות הראויה, מזלזלים בהם ולא משתמשים בהם כלל גם בעת מחסור חמור או לחילופין לוקחים ויטמינים בצורה בלתי מבוקרת. בשני המקרים נגרם נזק לגוף ובמקרים מסוימים הנזק הזה אף בלתי הפיך.
יש עדיין הרבה אנשים שנוטלים ויטמינים בהיותם בטוחים שנזק לא יכול לקרות מזה, כאילו שמדובר במים. אולם, ויטמינים אינם מים. ואפילו מהמים המבורכים יכול להיות נזק בשימוש מופרז ("הרעלת מים"). ויטמינים הינם חומרים כימיים פעילים שמנהלים את תפקוד הגוף על גווניו. יש להתייחס לויטמינים ברצינות ואין לקחת אותם ללא צורך, במינונים לא נכונים, בזמנים לא נכונים, בצירופים לא נכונים, יחד עם מזון לא מתאים, ללא התחשבות במצבו הבריאותי ובהיסטוריה הרפואית של החולה, התרופות שהוא נוטל (הן באופן קבוע והן מידי פעם) בזמן האחרון ואלו שהוא ממשיך ולוקח בזמן הנתון, התזונה שלו ותוספי תזונה אחרים שהוא צורך באופן קבוע או מידי פעם.
אמנם המקרה של האישה שתיארתי בתחילת המאמר הוא מקרה חריג מאד, נתקלתי רק באשה אחת כזאת וכנראה שאין לי הרבה סיכויים לפגוש עוד אחת כמותה, אבל עצם העובדה שדבר כזה יכול לקרות מעורר דאגה, וברצוני להעלות ולו במעט את המודעות בנושא הויטמינים.
ויטמינים הינם חומרים ביולוגיים פעילים. הנה כמה דוגמאות. ויטמיני B וויטמין C חיוניים לתהליכי יצירת הדם. ויטמיני PP, 1B, 2B, 12B חיוניים לתהליך הגליקוליזה באריטרוציטים ובכך קשורים לתפקיד הנשימתי של הדם. במקרי א-ויטמינוזיס-C כמות ה-K באריתרוציטים יורד. ויטמין C גם גורם לעמידות של האריתרוציטים מפני גורמים חיצוניים. תיאמין חיוני לפעילות טרנסקטליזית ולתהליכי חימצון באריתרוציטים. כל תהליכי חילוף החומרים באריתרוציטים וכן פעילותם קשורה קשר הדוק עם הויטמינים.
ויטמיני A, E, C, 1B ו-2B משפיעים על שריר הלב. כך, ויטמין E, בתור אנטיאוקסידנט חזק,  מוריד את הצורך של שריר הלב בחמצן. ויטמיני 6B ו-12B משפיעים לתהליכים הרפארטיביים במיוקרד, ויטמין 3B משפיע על יכולת ההתכווצות של שריר הלב ועל חילוף החומרים בו, וכן גורם להרחבת העורקים הקטנים והבינוניים.
כמו כן, לויטמינים יש חשיבות גדולה מאד בפעילות המערכת החיסונית של הגוף.
ואפשר להמשיך ברשימה, כמובן.
כאשר יש מחסור אבסולוטי או יחסי בויטמינים בגוף, נוצר מצב של א-ויטמינוזיס. הסיבות לא-ויטמינוזיס הם אי-אספקה או אספקה לא מספקת של ויטמינים לגוף (א-ויטמינוזיס אקזוגני), בעיית ספיגה של ויטמינים (א-ויטמינוזיס אנדוגני) או בעיות בניצול הויטמינים בתוך הרקמות או בתאים (א-ויטמינוזיס אכריסטי).
בדרך כלל אנחנו פוגשים פחות מצבים כאלה ויותר מצבי היפו-ויטמינוזיס, שזהו מצב בו לגוף אין מספיק ויטמינים כתוצאה מ-
1.              היפו-ויטמינוזיס אקזוגני, הנגרם ע"י תזונה לא נכונה, שלא מספקת כמות מספקת של ויטמינים, איחסון ועיבוד מזון הגורמים להרס ויטמינים  או
2.              היפו-ויטמינוזיס אנדוגני. גורמים עיקריים למצב הם:
א.      שינויים פתולוגיים של האיברים או של מערכות הגוף, כמו
-          הפרעות בתיפקוד, תנועתיות או פעילות סקרטורית של המעי הדק; מחלות אקוטיות או כרוניות של המעי; אכילאה – כל אלה גורמים לשינויים או להרס של הויטמינים;
-          הפרעות בתיפקוד הכבד, בו נעשית פוספוריליזציה ואגירה של ויטמינים רבים (C, כל קבוצת B, A ו-D). הדבר נפוץ מאד היום, בעידן זיהום האוויר, המים והמזון ברמות בהן הכבד שלנו לא מסוגל להתמודד;
-          הפרעות בחילוף החומרים הכללי של הגוף;
-          שינויים הורמונאליים.
ב.      הפרעות בחילוף חומרים בין ויטמינים ונגזרות של חלבונים, שומנים ופחמימות. אביא מספר דוגמאות לדבר. כך, עם דיאטה דלה בחלבונים, הגוף מתקשה לעכל ריבופלבין, ויטמין C וויטמין 3B. דוגמא אחרת: דיאטה עשירה בחלבונים מגבירה את הצורך בויטמין 6B, מאחר ויש לו תפקיד חשוב בחילוף חומרים של חומצות אמינו. דיאטה עשירה בשומנים מונעת מפלורת המעיים לסנתז ויטמין 2B, והדבר גורם להגברת הצורך של הגוף בויטמין זה, ואילו דיאטה עשירה בפחמימות גורמת לצריכה מוגברת של ויטמין 1B.
ג.       תלות ו/או ניגוד יחסי בין ויטמינים מסוימים. הדוגמא הקלאסית לדבר, היא קבוצת ויטמיני B. חילוף חומרים של ויטמיני הקבוצה מאד קשור אחד בשני, כך ששינויים באספקת ויטמין אחד מהקבוצה בהכרח משפיעים על ויטמינים אחרים בקבוצה. לדוגמא, אספקה מוגברת של ויטמין 2B לגוף גורמת להפרשה מוגברת (ובהמשך – למחסור!) של ויטמין 1B. אותו דבר נצפה גם במקרה ההפוך. אספקה מוגברת של ויטמין 6B לגוף גורמת להפרשה מוגברת של ויטמיני 1B ו-2B. אפשר להמשיך את הרשימה. אני ממליצה לכל הנשים בהריון שלוקחות בצורה גורפת ויטמין 9B בלי לחשוב על שאר ויטמיני הקבוצה, לזכור את הדבר.
אספקת ויטמיני B משפיעה בצורה דרמטית גם על חילוף חומרים של ויטמין C. הפרעות בחילוף חומרים של ויטמין A גורמים למחסור בויטמין E. ויטמין K נחוץ לסינתז פרוטרומבין ופקטורי קרישה VII ו-X , מחסורו גורם לחוסר קרישת דם. מחסור בויטמין A גורם להפרעות בחילוף חומרים של ויטמיני C, 9B ו-12B והיד עוד נטויה.
ד.      מחסור בויטמינים תלוי במקצוע (עבודה קוגניטיבית מאומצת, עבודה פיזית מאומצת, הרעלות מקצועיות וכו')
ה.     מחסור בויטמינים כתוצאה מזיהום או מצב פיזיולוגי מסוים (מתח נפשי, הריון וכד').
לסיכום: נטילת ויטמינים יכולה לשפר איכות החיים, לרפא מחלות, לזרז תהליכי החלמה, למנוע התפתחות מחלה ואף להציל חיים. הם יכולים גם לגרום למחלה, לגרוע מאיכות החיים, לשבש פעילות איברים ומערכות הגוף ואף לגרום לנזק בלתי הפיך. אין להמעיט בחשיבותם של הויטמינים, אבל יש לקחת אותם אך ורק בעת הצורך, בזמן הנכון, במינון הנכון ובהשגחת איש מקצוע.
כל הזכויות שמורות ליעל טוקצ'ינסקי©
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, אבחון וטיפול בנטורופתיה, הומיאופתיה, דיקור, צמחי מרפא, IPEC, צבע, קריסטלים ותמציות קריסטלים, שיטות אנרגטיות.
בעלת קליניקה לרפואה משלימה בחיפה. טל.0548450103
אתר:
http://www.yaelclinic.co.il/index.asp?pct=1&uid=329&id=3457
 
יעל טוקצ'ינסקי
מאבחנת לפי שיטות של רפואה קונבנציונלית ואלטרנטיבית לפי קשתית העין, לשון, תנוך האוזן, כף היד, צבע, ציפורניים, הילה, על סמך אסטרולוגיה רפואית
מאבחנת לפי שיטות של רפואה קונבנציונלית ואלטרנטיבית לפי קשתית העין, לשון, תנוך האוזן, כף היד, צבע, ציפורניים, הילה, על סמך אסטרולוגיה רפואית
קליניקה לרפואה משלימה
מטפלת בהתאמת תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך,הומאופתיה, קריסטלים ותמציות קריסטלים, צבע, דיקור, מוקסיבציה, נרות הופי, טיפול לפי שיטת IPEC ובעזרת שיטות אנרגטיות שונות.
חיפה
0548450103
בריאות ורפואה - כללי
תאריך: 11/7/2010
תגיות:   ויטמין    ויטמינים   


ממומן

מאמרים נוספים בתחום בריאות ורפואה - כללי

מיטת שיזוף בעמידה / LoadSEO SEO
מיטת שיזוף בעמידה הינה שיטת השיזוף המתקדמת ביותר שיש. מדובר במיטת שיזוף עוצמתית המפותחת בטכנולוגיות המקדמות ביותר ומאפשרת שיזוף מהיר במיוחד.
טיפול בגלי הלם: טיפול פשוט עם תוצאות / אביב יועצים
המילים "טיפול בגלי הלם" נשמעות מסובכות למדי, נכון? ובכן, אין לכם מה לדאוג. זה שם גדול ומהודר, וטכנולוגיה מרמה גבוה ומתקדמת, אבל בשבילכם זהו הליך פשוט מאוד.
טיפול בגלי הלם: פרטים על התהליך ומה שהוא כולל / אביב יועצים
הטכנולוגייה של גלי הלם הופכת להיות יותר ויותר פופולרית בארץ ובעולם. אך כיצד בעצם גורמים גלי הלם לריפוי של אזורים פגועים?
נחירות בשינה / LoadSEO SEO
מצב של נחירות בשינה יכול לקרות בשל גורמים שונים. אחד הגורמים המרכזיים הוא עודף משקל. איך זה משפיע? רקמות שומן הולכות ומצטברות לא רק באזורים הגלויים לעין, אלא גם ברקמות הרכות אשר מקיפות את צינור האוויר
הפסקת נשימה בשינה / LoadSEO SEO
הפסקת הנשימה או הפסקת נשימה בשינה היא תופעה נפוצה אשר המודעות אליה הולכת וגוברת בשנים האחרונות. תופעה זו שכיחה והיא פוגעת בכ- 4leep Apnea מונעת מחמצן לעבור אל המוח בכמות מספקת.
ניתוחים קטנים / hayde hayde
ניתוחים קטנים, היסטוריה, ועוד. כמו כן, כיום לפני כל ניתוח ודאו שהמנתח הוא מומחה בתחום.
רגע מאושר בחיי ! / בני מרגליות
נוכחות לשם שינוי !
מי כסף קולואידים / לירן EZ100
מי כסף קולואידים - מעוניינים לקרוא מידע נוסף על מקור מי הכסף? כנסו עכשיו
אלרגיות בעונות מעבר-נזלת וליחות / עדנה שלום
ות, הן מבצעות תפקידי חרום כגון עזרה לאיברים אחרים מנקי דם כגון- עור, כליות, ריאות וכבד לנקות את הדם בגוף וכך בעצם הן מתחילות לפלוט כמויות של פסולת חומצית. מצב נזלתי הינו למעשה ליקוי של המערכת כולה.
טיפול בגלי הלם: כתף חמה / אביב יועצים
דלקת גידים קאלסיפית הינה בעיה רפואית אשר מאופיינת בהצטברות של סידן גבישי על גידים בגוף. זהו הזמן להתחיל ולחשוב על טיפול בגלי הלם.
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים