עיצוב בטיחותי לחדר ילדים
מהכבד לקל, מספר עקרונות המהווים כללי בטיחות הכרחיים.
מהכבד לקל ולא סתם, מה שכבד ונופל פוגע.
רהיטים כבדים: יש להקפיד על חיבור וייצוב רהיטים כבדים לקירות או להקפיד לרכוש אך ורק רהיטים בעלי בסיס רחב. יש לשים לב במיוחד לארונות או שידות. יש לשים לב שמידות הארון משתנות כאשר הדלתות פתוחות או כאשר פותחים מגרות, במיוחד מגרות מלאות, המהוות משקל נוסף שעלול להפוך את הרהיט. אותו כלל אמור גם לגבי דלתות שפתיחתן עלולה לערער את שיווי המשקל של הרהיט.
מדפים: מדפים מטבעם להיות מחוברים לקירות. יש להקפיד על שימוש באמצעי עיגון תקניים וחזקים, חזקים בהרבה ממה שעשוי להידרש מהחפצים שאמורים להיות על המדף. מאותה סיבה כדאי להתקין מדפים בגודל המינימלי הדרוש, למניעת הפיתוי של להשתמש במקום העודף לאיחסון. כאמור, איחסון יתר = משקל יתר = כשל של המדף, כבד, נופל, פוגע.
מיקום: יש לשים לב למיקומם של מכשולים, במיוחד מכשולים חדים. דברים חדים עלולים לחתוך. כמאירה גורפת - יש לדאוג שלא יהיו פינות בחדרי ילדים. פינות אפשר לעגל, להגן באמצעי רך מתאים. אפשר גם לאלתר ע"י הדבקה של מדבקות לבד עבות מיוחדות לריפוד.
גובה: יש לשים לב למספר גורמים. גובה העינים סכנה להיתקלות. במיוחד פינות, מדפים, שולחן וכד'. כאשר יש צורך בשולחן, אפשר לדאוג על פי גיל הילד, לשולחן קל שהיתקלות בו תגרום לו (לשולחן) לזוז בלי לגרום נזק לילד. לילדים יש בדרך כלל רצון לטפס. יש להימנע מלהשאיר ריהוט שמפתה לתפס עליו בלי השגחה.
פתיחה וסגירה: יש להשתמש מהרגע הראשון באמצעי נעילה שיגנו על הילד מסגירת דלתות בלתי רצונית, דלת שנסגרת על אצבע, יד, רגל וכד' תיגרום לפציעה. כאשר בוחרים רהיטים בעלי דלתות, ניתן לבחור מראש את אלה המאפשרים נעילה מצד אחד וסגירה רכה ואיטית מצד שני. ודלתות מסוג שאינו משאיר מקום לאצבעות סקרניות בצד של הצירים. ניתן גם לבחור את דלת החדר בכזו שמחוברת לצירים באופן שאינו מאפשר הכנסת אצבעות. כמו כן ניתן להתקין אביזר שמונע טריקה של הדלת.