מדוע חשוב שכל אדם יערוך צוואה?
אתחיל בדבריו היפים של כבוד השופט טירקל מבית המשפט העליון בפסק דין "עיזבון המנוח ניסים אלבז", אשר נקט בלשון מאד ייחודית וציורית לתאר מהי צוואה .
"הצוואה היא מסמך מיוחד במינו, היא מסמך משפטי, אך מסמך זה אינו חסר נשמה. הוא כמו מכתב אישי אחרון, ביטוי של משאלות, אהבות, רגשות ואף חשבונות, היוצאים ממעמקי ליבו של אדם המהרהר במותו ובמה שיקרה אחרי מותו. כאן צופה הוא אל התחנה האחרונה של חייו – והראשונה שאחרי מותו. כאן הניסיון האחרון שלו לעצב את חייהם של הנשארים אחריו, ולמצער, להשפיע אליהם, כאן תקוותו האחרונה לחיות בזיכרונם באהבה ובהכרת תודה, ולא רק
בשל כך קשה פרשנותה של צוואה כפרשנותו של חוק שצור מחצבתו, ההליכים שקדמו לחקיקתו ומטרותיו ותכליותיו ידועים אין היא כפרשנותו של חוזה שהצדדים לו, בדרך כלל, בין החיים והם או הנסיבות מעידים על הכוונות והתכליות שעמדו ביסודו, כאן מונח בפנינו דף נייר שבתוכו גלומים דבריו של המנוח, שאינו ומצווה עלינו לקיים את דבר המת, עלינו לשמוע את קולו, להבין את דבריו ולהטות אוזן לבנות הקול המשתמעות מתוך דבריו".
לכן צוואה היא מסמך אשר מתאר את כל מאווינו ורצונינו ,לאחר לכתנו מהעולם באופן שאנו מצווים להשאיר לאלה אשר אנו אוהבים ורוצים להעניק להם ולא לאחרים.
בימינו אנו נתקלים באי וודאות לגבי המציאות הסובבת אותנו ואי אפשר לדעת מה יקרה לנו מחר או אפילו עוד כמה דקות . כאשר לפי הסטטיסטיקה, כמעט כל אחד מאיתנו יהיה מעורב באיזשהי תאונה או אירוע בו הוא עלול להיפגע . מי מאיתנו לא נפגע אי פעם וחשב לעצמו :" מה היה קורה אילו הפגיעה הייתה קשה יותר " ...או :"איזה מזל יש לי ניצלתי בנס"......
לכן חשוב לערוך צוואה וזאת כדי להבטיח שרכושינו יעבור לאלה אשר אנו חפצים ורוצים ולא לאחרים ואתן מספר דוגמאות אשר יבהירו את העניין .
זוג צעיר התחתן לא מזמן, והורי החתן רכשו בעבורו דירה , אשר נרשמה על שם שני בני הזוג . לזוג לא היו ילדים וחייהם עברו על מי מנוחות ,עד אשר לא עלינו בני הזוג היו מעורבים בתאונת דרכים ובה נהרג הבעל והותיר את אישתו אלמנה ,היות והבעל לא ערך צוואה, בא חוק הירושה ומחלק את עזבונו של הבעל מחצית לאישתו ומחצית להוריו.
כלומר מחצית הדירה שהוריו רכשו בעבורו נרשמה על שם אישתו אשר הכירה בן זוג נוסף ובקשה להינשא לו והיא סירבה להחזיר את חלקה בדירה להוריו של בעלה המנוח, אשר לא התכוונו לתת לאישה חלק בדירה כי לא חשבו שעלול לקרות מקרה כה מצער.
לכן אילו ההורים היו צופים פני עתיד היו מבקשים מהבעל לערוך צוואה ולחלק את הדירה אחרת .
מקרה נוסף בו שני בני הזוג עומדים בפני הליכי גירושין ועדיין לא התגרשו בפועל . בני הזוג לא ערכו צוואה ואחד מהם ,הלך לעולמו בטרם הגירושין עזבונו חולק גם לבן הזוג הנותר על פי חוק הירושה אפילו שניהל מלחמה עקובה מדם כנגד בת זוגתו בבתי משפט במסגרת הליכי הגירושין ובכלל לא התכוון אפילו שהיא תזכה באגורה שחוקה מעיזבונו.
לכן המלצתי שכל אדם יערוך צוואה אפילו אם הוא צעיר ויצווה בה מה יעשה ברכושו לאחר מותו חלילה .
הרבה בריאות ואריכות ימים .