דולר:
בדומה לשבועות האחרונים, הדולר ממשיך להיחלש ונסחר ברמות שפל מול המטבעות המובילים. פרסום פרוטוקול הריבית של הבנק הפדראלי היה זה שהניע את מגמת היחלשות הדולר, ויש כבר האומרים כי מדובר במהלך מתוכנן, יזום ומחושב מצד הבנק הפדראלי במטרה לעמוד ביעדי ממשל אובמה, בפרט במגזר הייצוא (הכפלת הייצוא). כאמור, פרוטוקול הריבית שפורסם הציג נכונות מצד חברי הפד ליישום תכניות נוספות להרחבה כמותית, בעיקר באמצעות רכישות נוספות של אג"ח ממשלתיות ארוכות, גם במחיר של אי עמידה ביעדי האינפלציה של הבנק. בנוסף, הוריד הפד את תחזית הצמיחה של ארה"ב לשנה הנוכחית ולשנה הבאה. ביום שישי נאם יו"ר הפד בן ברנקי וחזר על דברים אלו באומרו כי יש מקום לפעולה מרחיבה נוספת לאור שיעורי האינפלציה הנמוכים והאבטלה הגבוהה.
שקל:
המטבע המקומי נסחר השבוע בהתאם למגמה העולמית , התחזק מול הדולר בשיעור של 1% לרמות מסחר של 3.57 , בד בבד עם רכישות מט"ח מצד בנק ישראל. בנק ישראל פרסם השבוע סקירה על ההתפתחויות הכלכליות ברבעון האחרון ובה סממנים חיוביים בדבר המשך הצמיחה במשק, גידול בצריכה הפרטים ושיפור משמעותי במגזר התעסוקה. ביום שישי פרסמה הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לחודש ספטמבר. מדד המחירים עלה בהתאם לצפי ב- 0.3% . מתחילת השנה עלה המדד ב 1.9%- , ואילו בשנים עשר החודשים האחרונים (ספטמבר 2010 לעומת ספטמבר 2009 ), עלה המדד ב 2.4%- . מרבית הערכות בשוק הן כי חרף העלייה במדד , בנק ישראל לא ימהר להעלות את הריבית בחודש הנוכחי .
אירו:
החדשות שמגיעות מארה"ב הן אלו שמתוות את המסחר במטבע האירופאי, והפעם האירו השלים שבוע חמישי ברציפות בו התחזק מול הדולר (כ- 11% ), התבסס מעבר לרף 1.40 לאחר פרסום פרוטוקול הריבית של הבנק הפדראלי והציפייה להמשך ההרחבה הכמותית ונסחר בשיא של תשעה חודשים סביב 1.41 . בתום השבוע לאחר נאומו של ברננקי ומספר נתונים כלכליים שפורסמו בארה"ב נחלש האירו וסגר את השבוע ברמות מסחר של 1.3980 . באירופה לא פורסמו נתונים מהותיים שהשפיעו על המסחר, לאחר שמדד המחירים לצרכן נותר בהתאם לצפי ועלה ב 1% בשיעור שנתי.
פאונד:
לאחר תקופת דשדוש ארוכה, חצה הפאונד את רמות ההתנגדות ב 1.60 ונסחר השבוע בשיא של שמונה חודשים סביב 1.6070 . שיעור האינפלציה במדינה ממשיך להתרומם כשמזה חודשים ארוכים נרשמת עליית מחירים. בחודש ספטמבר עלה מדד המחירים לצרכן ב- 3.1% לעומת החודש המקביל בשנת 2009 , הרבה מעבר ליעד הבנק המרכזי העומד על 2% . לקראת תחילת שבוע המסחר הנוכחי קיימת דריכות בבריטניה בדבר תכנית הקיצוצים של הממשל, כששר האוצר ג'ורג' אוסבורן יחשוף פרטים בנוגע לתוכנית הקיצוצים, היקפיה ולוחות הזמנים הצפויים.
ין:
חולשת הדולר בעולם מכתיבה את המסחר גם בשווקי המזרח ובין היפאני , כשהין ממשיך להיסחר ברמות השיא מאז 1995 ומתקרב לרמות השיא של המטבע מאז החל להיסחר בחופשיות (שנות ה 70 ). המתיחות בכלכלות המזרח גוברת, בפרט סין, יפן ודרום קוריאה שמעבירות ביקורת זה על זו בדבר מדיניות המטבע של כל מדינה. בסוף השבוע הקרוב יתכנסו שרי האוצר ובכירי בנקים מרכזיים של בקוריאה במה שעתיד לשפוך אור על מהלכים מוניטאריים צפויים כמו גם עמדה בהירה G-20 פורום היותר בדבר התערבויות של בנקים מרכזיים במסחר, בפרט יפן וסין.
עד כאן לסקירה השבועית בשוק המטח, דולר, שקל, אירו, פאונד והין היישר מחדר העסקאות של אופקים פיננסים.