מיקי שחם מביא את סיפורו של מטופל חולה פרקינסון, אשר טופל בתאי גזע
אוברה פיליפס
שנת לידה: 1950
נשוי +2 ילדים ו- 4 נכדים.
מחלה שטופלה: מחלת פרקינסון
התחלתי לשים לב לרעידות בידי השמאלית והתחלתי לאבד את צורת ההליכה שלי, כך שגררתי את רגלי השמאלית. לאחר מכן אבחנו אצלי את מחלת הפרקינסון בגיל 36. נישאתי מחדש שנה אחת קודם לכן ולמעשה נתפסתי באמצע החיים. הייתי עדיין אדם צעיר ולרוב נאלצתי להיתקל בתגובות מוזרות מאנשים שלא היו מודעים למחלה שלי. חלק חשבו שהרעידה שלי הגיעה ממחסור באלכוהול ושאלו אותי אם הייתי צריך עוד בירה ופעם אחת המשטרה עצרה אותי במכוניתי, תחת ההנחה שהייתי תחת השפעת סמים. לקח להם כמה שעות כדי לבדוק את הסיפור שלי ואת כל התרופות שלי.
אף על פי שהפרקינסון שלי התקדמה, נשארתי אקטיבי והמשכתי לעבוד למשך 15 שנה נוספות. עבדתי עם ציוד כבד (בולדוזר) ולבסוף, העבודה נהפכה ליותר מדי לא בטוחה. לא יכולתי להפנות את ראשי הנוקשה ולהסתכל מאחוריי. פרשתי בשנת 2002.
עברתי טיפול פלידוטומיה בשנת 2000, אשר הפסיק את הרעידות בידי הימנית, אך איבדתי את הקואורדינציה שלי. הייתי נופל הרבה לפני הפלידוטומיה, בגלל שמעדתי המון. זה גם השתפר.
חרף אבחנה שוברת זאת, נשארתי בגישה חיובית למשך כל הזמן. אשתי ואני החלטנו לטייל כמה שרק אפשר כאשר עדיין יכולתי לעשות זאת ולחיות את חיינו בהווה, במקום לחכות לפרישה. במהלך השנים, הצלחנו לראות נתח גדול של העולם.
מתישהו בשנת 2008 התחלתי להיכנס לדיכאון וידי הימנית גם החלה לרעוד. עייפתי מלקחת כל כך הרבה תרופות. בספטמבר 2008, התחלנו לחקור את האינטרנט על טיפול בתאי גזע למבוגרים. ב10 לדצמבר, 2008, עברתי את הטיפול הראשון שלי ב Xcell-Center בקולון.
זו הייתה חוויה מפחידה לטוס לחו"ל על מנת לעבור טיפול, אבל היא לא הדאיגה אותי מכיוון שלא ראיתי אפשרות אחרת. לא הייתי מאושר והייתי חייב לעשות משהו לגבי זה.
התקדמות לאחר טיפול תאי הגזע שלי
כאשר הלכתי לארוחת הערב באחד הערבים, אשתי הבחינה בכך שלא גררתי את רגליי. תמיד גררתי רגליים לפני כן לכן לא שמתי לב לכך כמוה. במהרה לאחר מכן, הלכתי מהר יותר מאשתי ונראיתי צעיר יותר. היה חיוך על פניי, הבעה מוגברת, נהפכתי ליותר דברני, וחזר אליי הביטחון העצמי שלי. לפני הטיפול, נהגתי לקפוא; עמדתי בפינת החדר ללא יכולת לנוע. לאחר הטיפול בתאי הגזע כבר לא קפאתי יותר. הכתיבה שלי השתפרה, היא נהגה להיות מאוד קטנה וצרה.
הרגשתי הרבה יותר טוב, הדיכאון שלי השתפר ופשוט רציתי להמשיך; כאילו ששוחררתי לאחר שהייתי קשור למשך זמן רב. נכנסתי לליגת הכדורת שוב פעם והייתי חייב ללמד את עצמי כיצד לשחק כדורת מחדש. כעת, אני משחק עם אנשים בגיל ממוצע של 92 ועדיין מנצחים אותי, אבל אני משתפר! התנדבתי לשירות יערות ואני אוסף אשפה כדי לשמור על היער נקי. אני עושה הליכות עם חותני, יוצא לדוג ולצוד.
עם זאת לפני כמה חודשים, הבחנתי בכך שהדיכאון שלי חזר. השיפורים הגופניים נשארו יציבים. לכן, חזרתי לטיפול שני בתאי גזע כדי לטפל בדיכאון שלי שוב.
למדתי בחיים שאנשים נוטים לקחת הרבה דברים כמובן מאליו. הפרקינסון לקחה לי חצי מהחיים, אבל אני עדיין מעריך אותם. למטופלים אחרים אשר שוקלים טיפול בתאי גזע עבור מחלת הפרקינסון אני אומר: "אל תצפו לשינוי גדול. אם אלו רק דברים קטנים שמשתפרים אז זה כל מה שישתפר. זה צעד בכיוון הנכון".
לפי מיקי שחם, מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע טבוריים גבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום
· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה
· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים
בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.