כך בוחרים קייטרינג
אז מגיע לכם מזל טוב. אתם מתחתנים, נולד לכם ילד, אתם חוגגים לו בר מצווה, או שאולי מארגנים מסיבת יום הולדת לעצמכם או למישהו מיקיריכם. כך או כך – אתם בוודאי בחיפושים אחר גורמים מקצועיים שירימו לכם את האירוע, ובראשם - קייטרינג טוב.
אולם קייטרינג טוב אינו מתמצה רק באוכל שהוא מגיש. צריך לראות שהוא מתאים לסוג האירוע שאתם מחפשים, לבדוק עד כמה הוא מתאים לכם ולדרישות שלכם, לוודא שמאחוריו עומדים אנשי מקצוע יודעי דבר, וכמובן לדגום את המנות שיוגשו באירוע שלכם. מסיבות מהסוג שדורש קייטרינג, בכל זאת לא עושים כל יום.
קייטרינג מתאים
הדבר הראשון שצריך לבדוק כשמזמינים קייטרינג הוא האם הוא בכלל עומד בקריטריונים שלכם. אם אתם חוגגים אירוע בקריית שמונה – מן הסתם אין טעם שתבחרו קייטרינג מבאר שבע. אם אתם שומרי כשרות – קייטרינג שמתהדר בשרצים למיניהם אינו בשבילכם. אם אתם חוגגים בר מצווה – אין טעם לדבר בכלל עם קייטרינג שעושה רק חתונות. ואם אתם והאורחים שלכם אוהבים אוכל פשוט – אין טעם להשקיע בקייטרינג גורמה.
לכן, כשאתם יוצרים קשר ראשוני עם קייטרינג – וודאו בתור התחלה שהוא מתאים לכם ברמות הבסיסיות ביותר: מיקום, כשרות, סוג אוכל (בשרי או חלבי), סוג אירוע וסגנון. הסינון הראשוני הזה יחסוך לכם הרבה התקשרויות מיותרות ובזבוז זמן.
קייטרינג מקצועי
לאחר שוידאתם שהקייטרינג מתאים לסוג האירוע שלכם, ועומד בכל הדרישות שלכם – זה הזמן להתקשר, לקבוע פגישת היכרות ולהגיע להתרשמות ראשונית. קייטרינג, אחרי הכל, הוא בראש ובראשונה שירות שאתם מקבלים - ופגישות אלו הם בדרך כלל שיקוף מדויק ליחס אותו תקבלו בהמשך.
האם יש לכם כימיה טובה עם השף, או מנהל האירוע האחראי מטעם הקייטרינג? האם הוא מפנה לכם זמן לפגישה, מתייחס אליכם במהלכה בכבוד, לא עונה לטלפונים? האם הוא מסביר לכם על המקום, מפרט את הנסיון שלו, מציג את התפריט? האם הוא עונה על השאלות שלכם בסבלנות, מסביר דברים לא ברורים, קשוב לבקשות או למגבלות איתם אתם באים? אם עניתם על כל התשובות הללו ב"כן" – אתם יכולים להיות בטוחים שמדובר בקייטרינג מקצועי, שיודע לתת שירות.
קייטרינג איכותי
כמובן, שירות מצוין זה טוב ויפה – אבל בכל הנוגע לקייטרינג, האוכל בסופו של דבר הוא זה שמדבר. על כן, השלב האחרון בבחירת קייטרינג צריך להיות שלב התפריטים. בחנו בקפידה את התפריטים אותם מציע הקייטרינג, וודאו שיש מספיק מנות בכל אחת מהקטגוריות (אפטייזרים, סלטים, מנות ראשונות, מנות ביניים, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים), ובדקו האם המקום פתוח לתוספות או לבקשות מיוחדות.
השלב האחרון הוא, כמובן, שלב הטעימות. תתפלאו, אבל זה דווקא השלב הכי פחות חשוב. אם מצאתם קייטרינג מקצועי, שעומד בדרישות שלכם, שמעניק שירות נפלא ומציע אוכל מגוון – הסיכויים שהאוכל לא יערב לחיככם קלושים. כל מה שנותר לכם זה לבחור את המנות שמוצאות חן בעיניכם, ולשמור על איזון בין מנות סטנדרטיות לבין מנות יצירתיות ומלאות מעוף. אם אתם נהנים מהאוכל והשירות שמציע הקייטרינג שלכם – אתם יכולים להיות בטוחים שגם האורחים שלכם יהנו מהם.