מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

ראיון עבודה

ראיון עבודה – החלק החשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה

/ מרסל ענבר

ראיון עבודה – החלק החשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה

 

תקציר

ראיון העבודה הוא החלק החשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה. כיצד יש להתכונן לראיון ? מהם שלבי הראיון ? מהן השאלות הקשות הנשאלות במהלך הראיון ? מהן השאלות שמחפש העבודה יכול לשאול במהלך הראיון ?

על כל אלה – במאמר הבא.

 

ביטויי מפתח

חיפוש עבודה,עבודה,דרושים,לוח דרושים,דרושים עובדים,הפצת קורות חיים,קורות חיים,דרושים בכירים,סקר שכר,פורטל דרושים,חיפוש עבודה חינם,משרות פנויות,הצעות עבודה,פורום דרושים,פורום מחפשי עבודה,מנוע חיפוש עבודה,מנוע חיפוש משרות,משרות,לוח דרושים באינטרנט,משרות דרושים,דרושים הייטק,סקרי שכר

 

מה חשוב בראיון -

תהליך חיפוש עבודה הוא תהליך קשה, ארוך ומלחיץ. הכנת קורות חיים לפי כל הכללים, עיינת בלוחות דרושים באינטרנט ובעתונות, ביצעת הפצת קורות חיים בדרכים שונות והנה משאלתך התגשמה: הוזמנת לראיון עבודה בחברה בה אתה חולם לעבוד. שים לב: הראיון הוא החלק החשוב ביותר בכל התהליך. מחפשי עבודה רבים מתייחסים לראיון העבודה כאל אירוע של מה בכך: "נהיה ספונטניים והכל יהיה בסדר" חושבים רבים מהם. זוהי טעות גדולה. למראיינים יש ניסיון רב מול מרואיינים רבים, הם יודעים מה לשאול והם יודעים מה חשוב לחברה ומה היא צריכה.

כיצד עליך להתכונן ביעילות לראיון העבודה החשוב כל כך עבורך ?

 

כיצד יש להתכונן לראיון –

בצע בירורים לגבי החברה, תחומי עיסוקה, על המראיין עצמו (אם אתה יודע מיהו), צרכי החברה וכיצד תוכל לתרום לקידום צרכים אלה. צור אבחנה בינך לבין מועמדים אחרים והבלט יתרונותיך, האם תסתדר עם העובדים האחרים בחברה ועוד. כיום יש חומר רב ועצום באינטרנט כמעט על כל חברה, מנהליה, עובדים בכירים, תחומי עיסוקה, צרכיה ועוד. ניתן ללמוד רבות על חברה מעיון באתר שלה בחלק הנקרא לוח דרושים. הכישורים הנדרשים מעובדים חדשים חושפים את תחומי הפעילות של החברה ואת אופייה. לחלק מן החברות או העובדים יש גם חשבונות ברשתות החברתיות ובמיוחד בפייסבוק. כל שעליך לעשות הוא להקיש בתיבת החיפוש את שם החברה או מי מעובדיה, למשל, "רכבת ישראל". אם מדובר ביותר ממילה אחת השתמש בגרשיים אחרת תקבל המון תוצאות שאינן רלוונטיות. לעיתים גם מתפרסמות כתבות בעיתונים ובכתבי עת על החברה. למד על החברה כמה שיותר ומכמה שיותר מקורות וכך תגיע מוכן יותר לראיון. ידיעה מוקדמת רחבה על החברה, תחומי פעילותה וצרכיה תרשים את המראיין ותוכיח לו שמולו ניצב מועמד רציני המתכונן ביסודיות לכל משימה.

 

רשימת הישגים בעבר –

הכן רשימת הישגים ופרויקטים שבהם השתתפת בעבר, וכן כישורים ומיומנויות הרלוונטיים לתפקיד שבגינו הוזמנת לראיון, לדוגמא, פרוייקט מחשוב גדול שבו נטלת חלק פעיל כמתכנת. מהו הפרוייקט, כמה זמן נמשך, מה היה תפקידך, כיצד התנהל הפרוייקט, האם היה שיתוף פעולה עם חבריך לצוות ועוד.

אם יש לך כישורים ומיומנויות כמו למשל יכולת הדרכה, יכולת עמידה מול קהל, עמידה בלחץ זמן, יכולות ניתוח וניהול, יכולות שיווקיות ועוד – הבלט אותם בעת הראיון. אחד הנושאים החשובים ביותר בהקשר זה היא יכולת ראיה והבנה רוחבית של העסק והבנת האילוצים הכספיים. אם תצליח להוכיח למשל שבמעשיך הבאת לחיסכון או לרווח כספי לחברה שבה עבדת – הדבר יהווה יתרון משמעותי.

 

מעבר על קורות החיים –

נכון שאתה כתבת את קורות החיים שלך וכבר עברת עליהם עשרות פעמים לפחות, אבל תמיד ישנם פרטים שכדאי להיזכר בהם שוב. עבור בקפידה על קורות החיים שלך, שנן תאריכים, תפקידים, פרויקטים, כישורים ומיומנויות. זה עשוי להיות מביך ועשוי לעורר חשד לגבי אמינותך אם תגיד בראיון שעבדת בחברה מסויימת בין השנים 2006-2007 ובקורות החיים רשום טווח תאריכים שונה. כמו כן בדוק שהנתונים המופיעים בקורות החיים נראים אמינים, למשל, סדר והתאם את השכלתך ואת מקומות העבודה שלך בסדר כרונולוגי, וודא שסיימת תואר ראשון לאחר הלימודים בתיכון ולא לפניהם, ושעבדת בחברה שהייתה כבר קיימת במועד שציינת. כמו כן, אם אתה מזכיר טכנולוגיות וכלים שבהם אתה מתמחה וודא שהם אמנם היו בתוקף במועדים בהם אתה מציין שהשתמשת בהם.

 

שאלות אופייניות שאתה עשוי להישאל –

למד מהן השאלות האופייניות העשויות להישאל במהלך ראיון העבודה, הכן את התגובה שלך אליהן וכן תכנן שאלות נגדיות למראיין. להלן כמה מסוגי השאלות שאתה עשוי להישאל:

1. שאלות על יכולת –  מטרתן לוודא שלמועמדים יש את הכישורים והניסיון המתאימים, מיומנויות וידע בסיסיים בתחומים המקצועיים הרלוונטיים.

2. שאלות על מחוייבות – מטרתן לבחון את מידת המוטיבציה של המועמד ואת גישתו לעבודה. דוגמא: "קיבלת ביום חמישי משימה שיש להשלימה עד יום ראשון. מה תעשה ?"

3. שאלות על כימיה – מטרתן לבחון את התאמתו של המועמד לתרבות הארגון ולשיטות עבודתו.

4. שאלות התנהגות – מטרתן לבחון את יכולתו של המועמד להתמודד עם מצבים לא צפויים ולא אופייניים. דוגמא: "תן לי דוגמה של מצב שבו נאלצת להתמודד עם חבר לעבודה שקילל אותך, ואיך עשית את זה ?"

5. שאלות תלויות מצב - מתייחסות לפעולות שינקוט מועמד במצב היפותטי הקשור לעבודה. דוגמא: "עמידה בזמנים חשובה לנו ביותר. איך תטפל במצב שבו עיכובים בלתי צפויים היו משפיעים על השלמת פרוייקט ?"

6. שאלות הערכה עצמית - עוזרות למראיין לקבל תמונה טובה יותר של מה מניע את המועמד ועוזרות לראות עד כמה הוא מודע לעצמו. תפקידן של שאלות אלה לחשוף בעיות רגשיות.

 

להלן מספר דוגמאות לשאלות שאתה עשוי להישאל:

מהו החיסרון הבולט ביותר שלך ?

מה תוכל לתרום לנו ?

מהן דרישות השכר שלך ?

מה תוכל להציע לנו שמועמדים אחרים לא יכולים להציע ?

מהן התכונות הטובות ביותר שלך ?

באילו נסיבות היית מעדיף שלא לומר את האמת ?

מדוע תצליח דווקא אצלנו ?

כיצד תתאר את אישיותך ?

מהי המשימה הקשה ביותר שביצעת וכיצד ניהלת אותה ?

אילו שאלתי את המנהל הקודם שלך לגבי תכונותיך מה היה עונה לי ?

מהן שאיפותיך ל- 5 השנים הקרובות ?

מה אתה יודע על החברה שלנו ?

מדוע אתה מחפש תפקיד דווקא אצלנו ?

האם אינך חושב שיש לך כישורי יתר (Over qualified) לתפקיד ?

כמה זמן אתה מחפש עבודה ?

אם תקבל תפקיד זה אלו שינויים היית מבצע ?

אלו יחסים היו לך במקום העבודה הקודם עם הקולגות עם המנהלים ועם הכפופים ?

מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם ?

תוך כמה זמן תוכל להתחיל לעבוד אצלנו ?

 

שאלות שתוכל לשאול –

מדוע משרה זו פנוייה ?  מדוע עזב האחרון ?

כמה אנשים מלאו תפקיד זה בשנים האחרונות ?

במה מצפים שאפעל באופן שונה מקודמיי ?

מהם היעדים לטווח הקצר והארוך ?  מה הכי דחוף לביצוע ?

מהי מידת החופש שלי בהגדרת יעדים, לוחות זמנים, תקציבים וכו' ?

 

שאלות סיכום שתוכל לשאול –

מהו השלב הבא ?

מהו לוח הזמנים ?

כמה מועמדים אתם מתכוונים לראיין ?

האם יהיה סבב נוסף של ראיונות ?

מתי תודיעו לי על החלטתכם ?

 

כפי שנאמר בפתיח: הכנה לראיון עבודה היא עניין רציני. אם קראת מאמר זה בשלמותו אתה גם יודע למה.

 

 

ראיון עבודה – החלק הקריטי והחשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה

 

בהצלחה !

 

 

 

 

אודות jobsindex

Jobsindex הוא פורטל הדרושים של ישראל שבו תוכלו למצוא מנגנון הפצת קורות חיים אמין ומדויק, כלי חיפוש עבודה משוכללים, מנוע חיפוש משרות ייחודי, פורום דרושים פעיל, קישורים לאתרי הדרושים המובילים בישראל ומידע נוסף, רב ערך.

www.jobsindex.co.il

מרסל ענבר
Jobsindex הוא פורטל הדרושים של ישראל שבו תוכלו למצוא מנגנון הפצת קורות חיים אמין ומדויק.
Jobsindex הוא פורטל הדרושים של ישראל שבו תוכלו למצוא מנגנון הפצת קורות חיים אמין ומדויק.
פורטל הדרושים של ישראל - jobsindex
פורטל הדרושים של ישראל שבו תוכלו למצוא מנגנון הפצת קורות חיים אמין ומדויק, כלי חיפוש עבודה, מנוע חיפוש משרות ייחודי, פורום דרושים וכן קישורים ומידע לאתרי הדרושים המובילים בישראל.
גדרה 7א, פתח תקווה
פתח תקווה
052-8803076
קישור לאתר
עסקים - דרושים
תאריך: 31/10/2010
תגיות:   חיפוש עבודה    עבודה    דרושים    לוח דרושים    דרושים עובדים    הפצת קורות חיים    קורות חיים    דרושים בכירים    סקר שכר    פורטל דרושים    חיפוש עבודה חינם    משרות פנויות    הצעות עבודה    פורום דרושים    פורום מחפשי עבודה    מנוע חיפוש עבודה    מנוע חיפוש משרות    משרות    לוח דרושים באינטרנט    משרות דרושים    דרושים הייטק    סקרי שכר   


פרסומות

משרות
אתר משרות הינו דרך חדשנית למצוא משרות - האתר מקשר ישירות לדפי המשרות ביברות השונות
משרות
 

ממומן

מאמרים נוספים בתחום עסקים - דרושים

לוחות דרושים עובדים / LoadSEO SEO
אתם לא מרוצים מהעבודה שלכם? מעוניינים למצוא עבודה מאתגרת יותר,שתתאים לכם יותר? היכנסו ללוחות דרושים עובדים באתר ותתחילו בתהליך חיפוש עבודה.
עבודה מועדפת באילת / LoadSEO SEO
עבודה מועדפת באילת היא כדאית משום שמדובר בעיר התיירותית ביותר בישראל, היא מציעה לשוהים בה לתקופות קצרות וארוכות עבודה מועדפת באווירה של חופשה מרגיעה.
כתיבת קורות חיים / דורון שטראוס
טיפים וכללי יסוד בכתיבת קורות חיים מוצלחים.
לא מוצא עבודה ? מה אתה עושה לא נכון / job zone
יפוש עבודה הוא לא עסק פשוט, מרגישים כי אתם מצויים במבוי סתום ? תהליך החיפוש אינו מתקדם לשום מקום ? יש דברים שאפשר לעשות על מנת שתהליך חיפוש עבודה יהיה אפקטיבי יותר בידקו את עצמכם מול נקודות המפתח הבא
איך לעבור ראיון עבודה בהצלחה? / job zone
בראיון עבודה אתם הופכים בעצם ל"אנשי מכירות" כשהמוצר אותו אתם מוכרים הוא כמובן... אתם. תמיד מומלץ להתכונן מראש לראיון עבודה והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא ללקט חומר על החברה בה אתם מתכוונים לעבוד.
לפניכם שאלות לדוגמא הנפוצות שנשאלות על ידי מראינים / אבי קולמן
איך כדי לענות בצורה יעילה יותר בעת קיום ראיון עבודה ,מכיון שתשובה מלאה בלתי אפשרי למסור מצורפות תשובות חלקיות למתן השראה ,תרגל אותם לבד או בעזרת חבר,קרוב משפחה.
ראיון עבודה – החלק החשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה / מרסל ענבר
ראיון העבודה הוא החלק החשוב ביותר בתהליך חיפוש עבודה. כיצד יש להתכונן לראיון ? מהם שלבי הראיון ? מהן השאלות הקשות הנשאלות במהלך הראיון ? על כל אלה – במאמר הבא.
הכנסה נוספת וכלכלה בזמן מיתון / מואיז אלוש
כלכלה בזמן מיתון דורש תשומת לב מיוחדת משום שזוהי תקופה בה שכירים נאלצים להגיב לדפוסי שוק חריגים כגון ירידה בביקוש או פיטורין. הכנסה נוספת יכולה להוות סוג של בטחון כלכלי בכלכלה בזמן מיתון
דרושים – מדורי דרושים במקומות שונים / מרסל ענבר
מדורי דרושים בעיתונים, אתרי אינטרנט וחברות שונות הם דבר מוכר לכל מחפש עבודה. כיום, כל תהליך חיפוש העבודה הפך להיות פשוט יותר מבעבר, בעקבות קטגוריית דרושים המרכזת את כל המשרות באתר אינטרנט אחד.
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים