מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

טיפים לכנת בירה בבית

טיפים לכנת בירה בבית

/ LoadSEO SEO

הכנת בירה בבית - כל אחד יכול!

אם יש לכם את הכלים הנכונים, את חומרי הגלם המתאימים ובעיקר את הרצון, תוכלו גם אתם ליהנות מבירה ביתית משובחת במסגרתה של מבשלת בירה ביתית מקצועית. אם כן, מהם חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנת בירה בבית, וכיצד מכינים את הבירה? על כך, בכתבה הבאה.

חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנת בירה בבית

לצורך הכנת בירה בבית, יש להצטייד בחומרי גלם מתאימים. ראשית, גרעיני לתת. גרעיני הלתת הינם חומר הגלם הבסיסי בייצור בירה ביתית ובירה בכלל. ישנם כמה סוגים של לתת, לתת בסיס, השומרת על האנזימים בה, העוזרים בפירוק הסוכרים, או לתת יחוד, המיוצרת מגרעינים ירוקים, המיובשים בטמפרטורה מבוקרת, כך שהעמילנים שבה מתפרקים לסוכר והופכים לקרמל. לצורך הכנת בירה בבית נדרשים בחומר גלם נוסף והוא הכישות. אמנם, אין צורך בכמות רבה ממנו, אולם, הוא בעל תפקיד חשוב במסגרת הכנת בירה בבית. הכישות הינו זה האחראי על הטעמים והארומות השונים המספקים את הטעם הייחודי לבירה ואף אחראים על הגנה בקטריאלית. הכנת בירה בבית דורשת גם שימוש בשמרים. שמרים הינם סוג של פטריות, הניזונות מהסוכר והופכות אותו לאלכוהול, פחמן דו חמצני וחומרי טעם. לצורך הכנת בירה בבית ניתן להשתמש באחד מסוגי השמרים: שמרים בתסיסה עלית, או שמרים בתסיסה תחתית, התוססים בחלקו התחתון של הנוזל. שמרים נוזליים קשים יותר להשגה, נפוצים יותר הם השמרים היבשים או שמרים יבשים, הפופולאריים יותר בשל אורך חיי המדף הארוכים שלהם וכן דרישות אחסון נוחות ופשוטות. הכנת בירה בבית לצורך הכנת בירה בבית אפשר להשתמש גם בתבלינים, כשהמוכרים ביניהם הם גרגירי הכוסברה וכן קליפות תפוזי קירסאו. הכנת בירה בבית מאפשרת שימוש במגוון של תבלינים נוספים, בהתאם לטעמכם האישי, כל עוד הם טחונים או מגורדים וכן עברו תהליך של חיטוי בטרם הכנסתם לבירה. לעיתים יש צורך להשתמש בסוכר ותוספים וכן חומרי הצללה ומלחים שונים לטיפול במים לצורך עבודה מדויקת יותר, שמקשים את המים ועוזרים בייצורה של בירה צלולה ואיכותית.

תהליך בישול הבירה, במסגרת הכנת בירה בבית

להכנת בירה בבית ניתן להשתמש גם ברכז לתת על מנת לעשות את תהליך בישול הבירה בבית לקל יותר, במקרה כזה השלב הראשון במסגרתו של תהליך הכנת בירה בבית מתחיל בחימום המים לטמפרטורה של 70 מעלות. כשאלו מגיעים לטמפרטורה הרצויה, מוסיפים את גרעיני הלתת הגרוס, הנמצאים בתוך שקית רשת, ומשרים אותם במשך 30 דקות. לאחר מכן מעלים את הטמפרטורה ל – 80 מעלות ומוציאים את שקית הגרעינים. השלב הבא והמכריע במסגרתה של הכנת בירה בבית, הינו שלב ההרתחה. לאחר שהנוזל הגיע לנקודת הרתיחה שלו, אנו מורידים אותו מהאש, מוסיפים את רכז הלתת ומחזירים חזרה לבישול של שעה יחד עם הכשות לפני סיום הרתיחה מוסיפים כשות לארומה וכל תבלין אחר על פי רצונכם. בשלב הבא מקררים ומעבירים את הנוזל למיכל התססה שם מוסיפים לו שמרי בירה. תהליך ההתססה נמשך כשבוע ונעשה בטמפרטורה של בין 16 ל – 23 מעלות. בתהליך הכנת בירה בבית, האינדיקציה לכך ששלב התסיסה הסתיים, למרות שאינה ממש מדויקתהיא כשעולות בועות בנשם המחובר למיכל התסיסה בקצב של פחות מבועה אחת לדקה. לאחר שהסתיימה התסיסה יש להוסיף כמות קטנה של סוכר לבירה על מנת לפתח בבירה את הגיזוז האופייני לה ולבקבק אותה בבקבוקים המיועדים להחזקת בירה.

LoadSEO SEO
LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט. לפרטים אנא צרו קשר טלפוני במספר: 08-6466820 או בכתובת הדואר Info@LoadSEO.co.il.
LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט. לפרטים אנא צרו קשר טלפוני במספר: 08-6466820 או בכתובת הדואר Info@LoadSEO.co.il.
LoadSEO
LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט. לפרטים אנא צרו קשר טלפוני במספר: 08-6466820 או בכתובת הדואר Info@LoadSEO.co.il.
הגת 1/7
עומר
08-6466820
08-6466823
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - יין ומשקאות
תאריך: 9/9/2011
תגיות:   הכנת בירה בבית    הכנת בירה ביתית    בישול בירה    בירה    ייצור בירה ביתית    מבשלת בירה   


ממומן

מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - יין ומשקאות

פאבים במודיעין / לילך כהן
שניים, שניתן לצאת אליו בסוף השבוע, או בסוף היום, להתפרק קצת אחרי השבוע הקשה. כשחושבים על פאבים במודיעין, מגלים שבעיר העתיד ישנם רק פאב או שניים. אז למה אין הרבה פאבים בעיר? כל זאת ועוד, במאמר שלפניכם
מכונה להכנת בירה / LoadSEO SEO
מכונה להכנת בירה מאפשרת לכל אחד להכין את הבירה שהוא אוהב במטבחו שלו. מכונה להכנת בירה מאפשרת לך להכין את הבירה שאתה אוהב במינימום מאמץ.
מבשלת בירה פרטית בביתך / LoadSEO SEO
מבשלות בירה ביתיות נהיו נפוצות בשנים האחרונות. אתם כבר לא צריכים להסתפק בבירה שכולם שותים - מהיום אתם יכולים להתחיל מבשלת בירה משלכם!
קורס מקצועי להכנת בירה / LoadSEO SEO
קורס מקצועי להכנת בירה מיועד לאנשים שרוצים ללמוד כיצד להכין בירה, בין אם כתחביב או כייעוד בחיים קורס הכנת בירה ילמד אותכם על חומרי הגלם, ציוד ותהליך הכנת בירה.
טיפים לכנת בירה בבית / LoadSEO SEO
הכנת בירה ביתית אינה תהליך מסובך, מאמר זה בא להסביר את הכלים הנדרשים לצורך בישול בירה ואת המרכיבים השונים.
בישול בירה / LoadSEO SEO
הכנת הבירה כבר אינה נחלת הברים והמבשלות בלבד, כיום ניתן לרכוש ציוד לבישול בירה ביתית ולהקים מבשלת בירה ביתית ומומלץ להיעזר בתוכנה לניהול בישול בירה.
ייצור בירה / LoadSEO SEO
הכנת בירה החלה בעת העתיקה באיזור מסטופטמיה ומצרים, התהליך היה מגוון בשל ריבוי המקומות וחומרי הגלם ולכן התוצר הסופי משתנה ממקום למקום.
וודקה - המשקה הפופולארי / אורי ג
כיום שוק המשקאות החריפים הוא אחד מהשווקים היותר גדולים שיש. המאמר הבא מביא כל מה שצריך לדעת על אחד המשקאות היותר מפורסמים - וודקה.
לשתות אלכוהול ולהישאר ביים / דודו אלבז
איך לשתות משקאות אלכוהוליים כמו שצריך, מבלי לאבד את ההכרה ולקבל האנגאובר מטורף ביום שלמחרת.לבוא לאירוע במטרה להנות, "לתפוס ראש" על הבר אך עדיין לזכור משהו ביום שלמחרת.
מתכון לליקר רימונים / אודי כהן
מתכון לליקר רימונים
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים