אנרגיה סולארית בישראל
ישראל, כידוע לכולנו, היא חבל ארץ משופע בשמש, ואפילו אנחנו היינו אלה שהיוו כוח החלוץ של השימוש באנרגיה סולארית. זה קרה בשנות ה-50 עת המצאנו את השימוש בדודי שמש. כן, בתחום השימוש בדודים לחימום מים, אנו היינו ראשונים. הודות לכך ל- 95 אחוז מבתי ישראל יש דודי שמש והחיסכון בחשמל הוא ארבעה אחוז מצריכת החשמל של מדינת ישראל.
האם אפשר לחסוך יותר ? האם ניתן להוריד עוד יותר את העומס על חברת החשמל ולהביא לשימוש מופחת באנרגיות מתכלות כמו פחם, מזוט ונפט ? בוודאי. כיום בישראל חלה התפתחות משמעותי בכל מה שקשור ל- אנרגיה חלופית בכלל ולאנרגיה סולרית בפרט.
אנרגיה סולרית בישראל היא כורח המציאות. בכל המדינות המודרניות קיימת הפקת חשמל מקרני השמש באמצעות תאים סולאריים. מדובר באסטרטגיה חיונית כדי לחסוך במשאבים ולהבטיח אנרגיה וצמיחה כלכלית בטווח הארוך. כך לא נהיה תלויים בנפט כל חיינו ונפסיק לזהם את הסביבה.
במקרה שלנו כאן במדינת ישראל נראה כי השימוש בטכניקות של הפקת אנרגיה סולרית היא חיונית ומובנת מאליה, שלא לומר קלאסית. אנו מדינה שטופת שמש ברוב ימות השנה. יש לנו את הידע הטכנולוגי ואת האפשרויות לעשות זאת וזה יביא אותנו לצמיחה כלכלית לא מבוטלת בטווח הקרוב והרחוק. כך נוריד את התלות שלנו במדינות זרות, בעיקר כשמדובר במדינות ערב המספקות לנו נפט וגז, ונשתמש במקור שמיימי הזמין לטובתנו כל ימות השנה.
ישראל שנתברכה במשאב הטבע החיוני- השמש, יודעת לעשות בו שימוש חיובי, אם כי לא מרמה הנחוצה, לפחות כרגע. אז נכון, בכל גג בישראל יש היום דודי שמש וקולטי שמש ואנו מפיקים את המים החמים שלנו מהשמש, אבל ניתן לעשות הרבה יותר.
מה כן עושים ? יש תנועה טובה לכיוון הפקת חשמל מהשמש בישראל כיום. מספר חברות העוסקות בתחום הפקת חשמל סולארי עושות חיל בישראל וניתן לראות על בתים בישראל בעיקר באזור הדרום, ואפילו בכפרים הבדואיים שבנגב, תחנות סולאריות רבות. איך זה עובד?
המשק הפרטי רוכש למעשה מערכת הפקת חשמל סולארי מהחברה. המערכת בנויה מקולטי שמש (לפי השטח הקיים), ומערכת (כמו קופסא) שמעבירה את החשמל לחברת החשמל. יש חיבור אינטרנט עם כבל רשת החיוני להפעלת המערכת. חברת החשמל רוכשת את החשמל לפי קילו ואט. גג של בית כפרי ממוצע יכול להפיק כמאה קילו ואט השווים היום בשוק כ-3,000 ₪. מדובר בעסק טוב שהולך ומתפתח.