ביטוחים שונים לאנשים שונים
צרכי הביטוח של כל אחד וחד מאיתנו משתנים בהתאם למצב המשפחתי, לתחום העיסוק, לרמת הסיכון בה אנו חיים, וכדומה. אז איזה ביטוחים עושים איזה אנשים? יצאנו לבדוק
בנוסף על הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות, אותם משלמים כל אחד מאיתנו, חלקנו בוחרים לעשות ביטוחים נוספים במסגרת חברות הביטוח. הכוונה היא לא לביטוח רכב, שהוא בגדר חובה, או לביטוח מנהלים/קרן פנסיה, המבטחים את עתידו של כל אחד מאיתנו – אלא לביטוחים נוספים, הבאים לכסות אותנו או את שארי בשרנו במקרה של אסון. כמובן, ההציע בשוק הביטוחים גדול מאוד – הן ברמת סוכנויות וחברות הביטוח, והן ברמת סוגי הביטוחים והתוכניות עצמן. אז איך נדע איזה ביטוח מתאים לנו, אם בכלל? שאלנו כמה מבוטחים מדוע בחרו בביטוח אותו בחרו.
איילה, 45, אם חד הורית – ביטוח חיים
"למיכאל, בני, מלאו לא מזמן שנתיים, ויעברו עוד שנים ארוכות עד שיוכל לפרנס את עצמו. אבי החורג נפטר לפני יותר משנתיים, ואמי כבר מבוגרת, וגם כן לא הכי בריאה. אחותי סיגל מטופלת בארבעה ילדים משלה, ואני לא רוצה שאם חלילה יקרה לי משהו – היא תצטרך לקחת אליה גם את מיכאל, יש לה מספיק פיות להאכיל. לכן, החלטתי לבטח את עצמי עם ביטוח חיים משולב: יש בו גם רכיב של חיסכון, שיכסה אותי כשאגיע לגיל פנסיה, וגם רכיב של קצבה חודשית אם לא אוכל לעבוד יותר, אפצע או אשאר סיעודית. ואם אמות – דניאל יקבל גם פיצוי כספי, שחושב ע"י מומחי חברת הביטוח, שיכסה את הוצאותיו עד שיגיע לגיל 21".
גל, בן 34, איש הייטק – ביטוח אובדן כושר עבודה
"אחרי שנולדה אורית, בתי הבכורה, סיכמנו אשתי עינת ואני שהיא תישאר בבית ותגדל את הילדה, ואת אלה שיבואו אחריה. עינת הייתה עובדת סוציאלית ושכרה היה נמוך גם כך, אני מרוויח בהייטק יפה, והחלטנו שאין טעם שעינת תצא לעבוד ונשכור מטפלת - מה גם שעינת העדיפה לגדל את הילדים בעצמה, ולא למסור אותם לזרים. עם זאת, זה יצר מצב שבו אני המפרנס היחד בבית – ואם משהו קורה לי, מכל סיבה שהיא, המשפחה כולה נשארת בלי עוגן כלכלי. לכן, החלטתי לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה. אם מסיבה כלשהי אני לא יכול לעבוד – וזה לא משנה אם נפצעתי בתאונת דרכים, שברתי רגל בטיול או חטפתי פגיעת מוח קשה ובלתי הפיכה – אני והמשפחה שלי נמשיך לקבל הכנסה חודשית קבועה".
אורן, בן 28, איש קבע – ביטוח בריאות
"אני איש קבע בחיל הים, במחלקה של צוללנים שאינה לוחמת. אנחנו עושים כל מיני פעולות ימיות – מבדיקות ותיקונים ועד סיורים תת מימיים. מעבר לזה שהצלילה עצמה היא פעולה מסוכנת, אותה אני עושה ברמה כמעט יומיומית – לא פעם יוצא לנו לצלול במקומות לא הכי נעימים ובמים לא מאוד נקיים. לכן, אני והחברים שלי עשינו ביטוח בריאות שכולל כיסוי לנזקים שעלולים להיגרם לנו כתוצאה מהצלילות – החל מטיפולים בתא לחץ וכלה בכיסוי לסרטן מסוגים שונים".