כל מה שרציתם לדעת על ביטוח נסיעות
ידוע לשפני נסיעה לחו"ל חייבים לעשות ביטוח נסיעות – אבל איזה ביטוח נסיעות הוא הביטוח המתאים לכם ביותר? בכתבה זו תמצאו פירוט על סוגי הכיסויים השונים, ונקודות שעליהן כדאי לשים דגש, בהתאם לסוג הנסיעה שלכם
ביטוח נסיעות הוא אחד מפריטי החובה שחייבים לחשוב עליהם כשמתכננים נסיעה לחו"ל – ממש אחרי שמזמינים כרטיס טיסה ומלון, והרבה לפני שמתחילים לארוז את המזוודה. מחלה או פציעה אינם סיפור נעים בשום סיטואציה – אבל בחו"ל, במדינה שאת שפתה אתם לא דוברים, שאת שרותי הרפואה שלה אתם לא מכירים, שאין לכם למי להתקשר ועם מי להתייעץ – ממש לא כדאי לקחת סיכונים.
ביטוח נסיעות סטנדרטי
רוב חברות הביטוח מציעות סוגים שונים של פוליסות ביטוח נסיעות, המציעות מגוון משתנה של כיסויים. הפוליסה הסטנדרטית, המיועדת בדרך כלל לאנשים בריאים, שגילם מתחת ל-85 שנה ואינם נוטלי תרופות באופן קבוע, כוללת הוצאות אישפוז והוםצאות רפואיות, תרופות, ביטול או קיצור נסיעה, ובחלק מהקרים גם ביטוח מטען. כל זה כמובן עד גובה סכום מסוים, המשתנה מחברת ביטוח אחת לרעותה. כדאי לבדוק שהביטוח כולל פינוי אווירי ממקום האירוע לבי"ח קרוב, הטסה רפואית לארץ והרחבה של הכיסוי למשך האישפוז בישראל, במידת הצורך – שלושת אלו הכרחיים במקרה של תאונת דרכים, למשל.
ביטוח נסיעות לטיולים אתגריים
תרמילאים, ואלו הנוסעים לטיולים אתגריים, מומלץ להם לקחת פוליסת ביטוח נסיעות מורחבת, שתכלול גם פינוי יבשתי ואווירי במקרה של תאונה. הפוליסה הזו מיועדת לאנשים בריאים בגילאי 18 עד 59, והיא כולל מגוון של הרחבות בהתאם לסוג הפעילות – טרקים בהרי ההימלאיה, סקי באלפים, רפטינג בארגנטינה, צלילה בתאילנד, קפיצת בנג'י בניו זילנד, וכדומה. אם אתם נוסעים למקומות נידחים, ובעיקר אם אתם נוסעים לבד – מומלץ להוסיף הרחבה של איתור וחילוץ.
ביטוח נסיעות לבעלי מחלות קיימות
כמובן, גם אנשים הסובלים ממחלות ממושכות זכאים לנסוע לחו"ל – אולם הביטוח שלהם צריך לכסות, בנוסף לכל מה שמכסה ביטוח נסיעות לחו"ל סטנדרטי, גם כיסוי למקרה של החמרה במצבם. ביטוח נסיעות מסוג זה מיועד לבעלי מחלה כרונית, לאלו הלוקחים תרופות באופן קבוע, למי שנמצאים במצב בריאותי לקוי או נמצאים במעקב של רופא.
ביטוח נסיעות לנשים בהריון
החיים כמובן לא נפסקים כשאת נכנסת להריון – אבל בהריון עלולים להיות כל מיני סיבוכים, שכדאי לקחת בחשבון אם נוסעים לחו"ל. ביטוח נסיעות ניתן בד"כ לנשים עד השבוע ה-30 להריונן, וחברות מסוימות, כמו Go Safe למשל, מבטחות גם עד השבוע ה-32. יש לשים לב שביטוח מסוג זה כולל גם הוצאות של לידה מוקדמת, טיפול בפג והטסתו לארץ, על כל צרה שלא תבוא.
ביטוח נסיעות לנוסע המתמיד
מי שנוסע הרבה לחו"ל במסגרת עבודתו או לימודיו – לא יעשה מין הסתם ביטוח נפרד לכל נסיעה. ביטוח לנוסע המתמיד כולל שתי תוספות לביטוח הסטנדרטי: האחת, על אובדן או גניבה של חפצים עסקיים, כמו טלפון נייד או מחשב נייד. השנייה: כיסוי לטיפולים מתמשכים בחו"ל, כמו פיזיותרפיה, טיפול פסיכולוגי, הטסת קרוב משפחה למקום האישפוז בחו"ל ועוד.
וכמובן, לא משנה איזה ביטוח נסיעות אתם לוקחים – כדאי מאוד לקחת בחשבון את הנושא שלאף אחד לא נעים לדבר עליו: המקרה של מוות בחו"ל. והיה וחס וחלילה תתרחש טרגדיה – אתם לא רוצים להפיל על המשפחה את הטיפול הבירוקרטי בסידורי ההבאה של הגופה. כדאי שתדאגו שפוליסת הביטוח שלכם תכלול גם הטסת הגופה לארץ במקרים של מוות פתאומי, ואם אתם יוצאים לאזורים מבודדים או לטרקים – גם איתור וחילוץ של הגופה.
ואחרי שאמרנו את כל אלה – כל מה שנותר הוא לאחל לכם טיסה נעימה ובטוחה, ולקוות ביחד אתכם שלא תצטרכו לממש ביטוח נסיעות שעשיתם, בשום מצב....