10 טיפים לגיוס מלצרים לעסק שלך
מאת- הדס קרן יועצת ומדריכה לחברות קייטרינג וגני אירועים
מלצר בדרך כלל נחשב לעובד זמני, אחד שהוא אחרי צבא, רוצה לעשות כסף ולנסוע לחו"ל או ללכת ללמוד. עסקים שמתייחסים ברצינות לתפקיד המלצר יעשו בדרך כלל ראיון קבלה, משמרות חפיפה, לעיתים יתנו תפקידים אחרים ואח"כ יקדמו לתפקיד מלצרות.
חשוב לדעת שככל שנתייחס לתפקיד ברצינות ובמקצועיות כך נקבל מלצרים טובים יותר.
להלן הטיפים:
1. שיחת הטלפון הראשונה- כבר בשיחה אפשר לשמוע בקול העובד האם הוא ערני/נמרץ, האם הוא מתלהב או שאימא שלו הכריחה אותו למצוא עבודה.. האם הוא לחוץ על כסף ויעשה הכל כדי לעבוד, האם הוא יכול לבוא בכל שעה לראיון, האם הוא מתעצל להגיע באוטובוס. שיחת הטלפון היא מיון ראשוני מצוין. חוסכת הרבה זמן וכסף לחברה אם מבצעים אותה נכון.
2. ראיון העבודה- יש לבדוק אם המלצר הגיע בזמן לראיון, איך הוא לבוש, אם זה בחור האם יתגלח, אם בחורה האם התאפרה קלות. איך הוא יושב בראיון ומה סגנון הדיבור. אלה קריטריונים ראשונים שיכולים לעזור לאתר את המלצר הטוב והחרוץ. יש מלצרים שלוקחים את הראיון ברצינות ומגיעים אליו כמו לכל עבודה מכובדת ויש כאלה שיגיעו ב"סבבה" שלהם...ואותם צריך רק לשעת "חירום"...
3. בראיון עצמו- לבדוק האם הוא שואל שאלות לעניין, להגיד מה השכר ולהסביר את כל תנאי העבודה ולבדוק האם זה מתאים לו. לשאול עוד שאלות שקשורות לעסק שלך שדרכם אפשר לבדוק האם הוא מתאים.
4. האם "עבודה קשה" מפחידה אותו? לבדוק ע"י הסברת העבודה אצלכם בשעות הלחץ, אם זאת חברת קייטרינג- על ההקמה והפירוק, אם זאת מסעדה על שעות השיא בצהריים.
5. סיגריות- נכון שכל הח'ברה הצעירים מעשנים היום אבל את ה"כבדים" לא כדאי להכניס מראש אחרת תרדוף אחריהם כל המשמרת לשירותים...להסביר מתי מעשנים וכמה ולבדוק אם זה מתאים או מפחיד...
6. הופעה-יש להקפיד על כללי ההופעה של המלצר כבר בראיון ובאירוע הראשון במיוחד. אם המלצר הגיע "מדוגם" יש לציין זאת בפניו וגם בפני השאר. אם הגיע לבוש כשחלק מפרטי הלבוש לא מקובלים יש להודיע לו מפורשות שבמשמרת הבאה עליו להביא פריט אחר כמקובל אצלכם בחברה. במידה והגיע ללא נעליים מתאימות או פריט לבוש אחר לא בולט לעין - יש לשלחו הביתה. דבר זה מראה על רצינות וכך גם שאר העובדים יבינו שיש כללים חשובים בעבודה שלא עוברים עליהם.
7. שיבוץ כוח אדם- יש לשבץ את המלצר למשמרת אחת בלבד. אין אפשרות לדעת האם הוא יהיה מרוצה וירצה לבוא שוב ואין אפשרות לדעת לפני שהתחיל לעבוד האם החברה תהיה מרוצה ממנו. לכן, לאחר המשמרת הראשונה במידה והמלצר עבד טוב יש לדאוג לשבץ אותו ישר לעוד משמרות על חשבון עובדים פחות טובים בחברה.
8. חפיפה נכונה- במשמרת הראשונה יש להצמיד למלצר ותיק אשר יסביר ויראה את המקום, את כללי העבודה, יכיר לו את המנהלים, יגיד מה מותר ומה אסור מבחינת נהלים שאינם רשומים...ולתת למלצר הרגשה טובה ונעימה.
9. שיחת טלפון אחרי משמרת ראשונה- חשוב מאד. או ע"י מנהל/ת כו"א/ שיבוצים, או ע"י מנהל המשמרת/ אירוע ועוד. חשוב לשאול איך היה ולהקשיב.
10. לסיום- מלצר שמחייך סימן שטוב לו, מלצר שזריז זה טוב לעסק, מלצר חייכן וזריז זה האידאלי.
בהצלחה בגיוס הבא!
עצות נוספות בתחום ניהול עובדים, בתחום השירות ועוד...
הדס קרן- יועצת ומדריכה לחברות קייטרינג וגני אירועים. מעבירה סדנאות מיוחדות בנושאי מלצרות ושירות גם למסעדות!!
www.hadaskeren.co.il