הגרושה נגד הידועה בציבור
בני זוג נישאו בשנת 1972 ומנישואין אילו נולדו להם 2 ילדים, אולם נישואין אלה לא עלו יפה והם החליטו בשנת 1988 להתגרש זה מזה תוך שהם עושים חלוקה רכושית ביניהם .
בהסכם הגירושין הם קבעו כי כל הזכויות שנצברו בקרן לפיצויי פיטורין וקרנות השתלמות עד מועד הגירושין שייכים לשניהם ויש לחלקם באופן שווה ביניהם .
לאחר מספר שנים הכיר האיש שכאמור היו לו שני ילדים משלו, אישה גרושה ולה שלושה ילדים ועבר להתגורר בביתה והשניים קיימו חיי משפחה במשק בית משותף עד שהאיש נפטר בסוף שנת 2006 .
בניו של המנוח הגישו תביעות כנגד הידועה בציבור, בכדי למנוע ממנה לזכות בזכויות הסוציאליות והפנסיוניות של המנוח ולאחר מסכת ארוכה של הליכים משפטיים הגיעו הצדדים להסכם פשרה כי הידועה בציבור תקבל את כלל הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות.
הגרושה תבעה את הידועה בציבור ובקשה להצהיר כי הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות הן שלה וביקשה לפרש את הסעיף בהסכם הגירושין לטובתה באופן שהיא זאת הזכאית לזכויות הללו.
הגרושה טענה עוד כי הזכויות בפוליסת ביטוח החיים אף הם מגיעים לה, היות והאיש רשם את שמה כמוטבת בפוליסת הביטוח.
התברר כי בגלל שהמנוח לא שינה את שמה של גרושתו מפוליסת ביטוח החיים לאחר גירושיו ממנה, אם זה מפאת כי שכח או כי לא ידע, ואם זה מפאת סיבות אחרות, הגרושה פנתה לחברת הביטוח ודרשה את הכספים הללו ואכן הגרושה קבלה 132,695 ₪ לאחר פטירת המנוח ,למרות שהייתה גרושה מהמנוח במשך שנים רבות.
בית המשפט בהחלטה מלפני מספר ימים החליט בנוסף גם לתת לגרושה חלק מכספי הפיצויים עד מועד גירושיה ולידועה בציבור את שאר הזכויות הסוציאליות והפיצויים מתוקף הסכם שנעשה עם ילדי המנוח.
המסקנה העולה מכך כבר בתחילת הליכי הגירושין יש לערוך צוואה אשר מפרטת באופן מדויק מי יהיו היורשים ודבר נוסף והכי חשוב לבקש מחברות הביטוח ומקרנות הפנסיה לשנות את שם המוטבים לשמם של אלה שלהם רוצים להוריש את הזכויות הללו כדי למנוע מצבים כגון אלה.