השתלות מן דם הטבורי יעילות בטיפול בשבץ מוחי
השתלות מן דם טבורי הראו תוצאות טובות בטיפול של שבץ מוחי, פגיעות בעמוד השדרה ופגיעות במוח, על פי מחקרים שנערכו על חיות לאחרונה על ידי במרכז הרפואי צ'אי מיי במדינת טאינאן.
ניתן לציין כי השתלות מן דם טבורי יכללו יותר יישומים מאשר הידועים כיום.
צ 'ן שאנג' הסיין, מנהל המחלקה למיילדות וגינקולוגיה, אמר כי החוקרים במרכז הרפואי השתמשו בעכברים בכדי לבדוק את האפקטיביות של הדם הטבורי להשתלות בטיפול שיתוק, סימפטומים משותפים אחרי שבץ , נמצא כי השתלת הדם הטבורי עזרו לשפר את תנאי העכברים.
חוקרים גם השיקו ניסויים בשימוש בדם טבורי עוברי להשתלות כטיפול.
שימור דם טבורי ומחלת הקרון - מחלת הקרון היא מחלה אוטואימונית שבה תאי מערכת החיסון תוקפים את תאי האפיתל המרכיבים את מערכת העיכול,זו מחלה תורשתית .מחלת הקרון היא אחת מהמחלות המרכיבות את סינדרום המעי הרגיז, תופעה שמאובחנת יותר ויותר בשנים האחרונות ופוגעת באיכות חייהם של רבים. המחלה עלולה להתפרץ בכל חלק של מערכת העיכול מן הפה ועד לפי הטבעת, אך ברוב המקרים המחלה מתפרצת במעיים, בעיקר במעי הדק. המחלה מאופיינת על ידי דלקות חוזרות ונשנות, הידבקויות חלקי מעי, צריבה בדרכי השתן והיווצרות חסימות מעיים וכיבים (פצעים פתוחים ברקמות מערכת העיכול) העלולים להתפתח ולהגיע עד לדופן המעי וליצור פיסטולות (צינורות הנוצרים בין דופן המעי הפגוע לבין איברים ורקמות בבטן).הטיפולים השגרתיים כיום לחולי קרון כוללים טיפול תרופתי ואף יכולים להגיע למצב של ניתוח לכריתת חלק ממערכת העיכול וגורמים לסבל רב ללוקים בה. במיקרים נדירים אף מחלה זו יכולה להוביל ליצירת תאים סרטניים (לא תאי גזע ) ולהופעה של סרטן המעי.
כיום ברחבי אירופה וארה"ב נעשים ניסויים לטפל במחלת הקרון באמצעות תאי גזע ממקור עוברי והתוצאות נראות מדהימות- באיטליה דווח כי שלושה מתוך ארבעה חולים דיווחו על שיפור משמעותי באורך חיים, בארה"ב דווח על שיפור משמעותי בהרגשתם ובריאותם של 11 מתוך 12 חולים .
בעזרת המחקרים והכלים החדישים הקיימים קיום מקווים החוקרים להפחית עד כמה שניתן את הסימפטומים התוקפים את חולי הקרון ועל ידי כך לשפר את איכות חייהם ולאפשר להם לנהל אורך חיים תקין ובריא ולמנוע את ההתמרה הסרטנית של התאים הפגועים.