ילד בן 40 תבע את אביו להכרה באבהותו !
בדרך כלל מוגשים לבית המשפט לענייני משפחה תביעות להכרה באבהות על ידי קטינים בני פחות מגיל 18 שנה ,ובית המשפט נעתר לבקשה וקובע כי על הצדדים לערוך בדיקת אבהות כדי להוכיח את טענת האבהות ,אבל מקרה זה הינו יוצא דופן ומעניין במיוחד .
בן 40 הגיש תביעה כנגד אביו שהינו בן 70 שנה ודרש מהאב לבצע בדיקת אבהות כדי להוכיח את היותו בנו . האב הכחיש את אבהותו וסירב לבצע בדיקת רקמות וטען שהבן מטריד אותו בתביעות שונות ובהליכים טורדניים ועצם הדרישה לביצוע הבדיקה פוגעת בגופו ובפרטיותו ,ובחייו שלו ושל בני משפחתו .
הסתבר כי לפני 30 שנה, כאשר הבן היה קטין כבן 10 לערך הגישה אימו תביעה כנגד האב למזונות ולהכרה באבהותו . תביעה זו הסתיימה בפשרה בה הסכים האב לשלם 8,000 לירות וכנגד ביטול ההליכים כנגדו ומבלי להודות בכל טענה כנגדו.
לפני כשנתיים לערך הגיש הבן שהיה כבר בן 40 שנה תביעה נוספת כנגד אביו בן ה-70 להכיר באבהותו של האב .
בית המשפט הורה על ביצוע בדיקת הרקמות למרות שהאב סירב לכך וזאת בהתאם ל"חוק מידע גנטי " שנחקק בשנת 2000 לערך, אשר קובע כי למעט מקרים חריגים יש להורות על ביצוע הבדיקה הגנטית "כי בירור האמת ובירור האבהות יהא לטובת הילד ועדיף מהשארת הילד ללא אב ועל מנת שלא יישאר מושתק כל חייו מלדעת מיהו אביו." כדברי כבוד השופטת אלה מירז מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה.
עוד הוסיפה כבוד השופטת מירז בפסק דינה ופסקה כי:" שיקולי ביהמ"ש להעדפת בירור האמת ובירור האבהות על ילד בכלל (במקרים בהם לא חלים החריגים (כבענייננו)) יקבעו לפי שיקולי "טובת הילד" כאשר השיקולים של "טובת הקטין" בבירור זהות האב, יפים הם לכל גיל. הזכות לזהות ולשייכות, זכות שהיא זכות יסוד קיימת לכל אדם קטין או בגיר, זכות הנגזרת כאמור מכבודו של אדם. לכל אדם קטין כבגיר קיימת הזכות לקבלת מידע בכל הנוגע למוצאו, השייכות המשפחתית והגשמת הוויתו האישית בכיבוד רצונו לזהות אביו.
בית המשפט שמע ראיות בעניין כמו :הודאתה של האם המנוחה במשטרה, עדותם של השכנים ,עדותו של האב בקיום יחסי אישות עם האם ,כולל ההסכם לתשלום מזונות הבן שנחתם בין האב לאימו של הבן,כאשר כל מכלול הראיות היטו את כף המאזניים לטובת הבן .
ובית המשפט הורה על ביצוע בדיקת הרקמות וזאת גם מהטענה שהאב גם סוף כל סוף ידע את האמת ולא יהא מוטרד מתביעות נוספות .
משמעותה המשפטית של בדיקה זו כמובן שבמידה ויוכח שהאב הינו אכן ה"אבא",הדבר כמובן יזכה את הבן בחלקו בירושת אביו אלא אם האב יערוך צוואה וידיר את בנו ה"חדש" מחלקו בירושה ....