להקמת עסק עצמאי הדבר החשוב ביותר הוא לא הרעיון והמימון, אם כי זו בהחלט סוגיה שראוי וחשוב לתת עליה את הדעת, אלא דווקא הדרייב. כמה אדם מוכן לקום מהכורסא ובאמת לעשות.
בהקמת עסק מתעוררים תמיד קשיים. תזרים מזומנים בעייתי, מציאת הלקוחות הראשונים, מתחרים וגם שותפים פוטנציאליים שעלולים להתגלות כגיס חמישי ולגנוב לקוחות. כדי להתמודד עם כל הקשיים הללו היזם המתחיל חייב למצוא את תעצומות הנפש והאנרגיות לקום כל פעם לאחר הנפילה, ומי שהתנסה בהקמת עסק יודע שנפילה זה לא שאלה של האם אלא מתי, ועם כל התסכול והקשיים להמשיך להתקדם ולא להתיאש.
יזם מאוד רציני אני מכיר אמר לי שהדבר הכי חשוב שיזם צריך זו התמדה. אותו יזם מגלגל היום מאות מליונים. הדבר נכון גם לעסקים שמגלגלים כמה אלפים בודדים. בלי התמדה שום דבר לא ילך.
וכמובן, יש את עניין שינוי החשיבה. עובד שכיר מחכה תמיד להוראות מהבוס מה לעשות מה הכיוון. אם הוא נתקע בעבודה הוא מצפה שהבוס יבוא ויחלץ אותו, זו הרי אחריותו של המנהל שהעבודה תתנהל. היזם יכול לסמוך רק על עצמו ולהאשים רק את עצמו אם משהו לא עובד. זו גם אחת הסיבות שהשכירים מפחדים מאוד משינו הסטטוס הזה. האחריות שנופלת פתאום על כתפי העובד גם להריץ את העסק וגם להתמודד מול הראשויות מאוד מרתיעה.
בכלל, מוטיב הפחד מונע משכירים רבים להפוך ליזמים, ומיזמים רבים להרחיב את תחומי הפעילות שלהם. מהתירוצים הכי בנאליים של "מה יגידו עלי אם לא אצליח" עד לשאלות יותר רציניות כמו "כדי לפתוח עוד סניף אני זקוק לעובדים שיעבדו ללא השגחה, מה אם הם יגנבו ממני". אכן, לא לכל החששות יש תשובות בטוחות, אבל מה שבטוח הוא, שלאחר שנמצאו תשובות בסיסיות לחששות, חייבים לקפוץ למים. אין אפשרות אחרת.
כשהקמתי את העסק הנוכחי שלי נעזרתי רבות בקורס יזמות הזה. בהתחלה נרשמתי לניוזלטר וכשראיתי שהדברים מדברים אלי גם נרשמתי לקורס, ואני שמח על כל שקל ששילמתי.
אז לכל היזמים המתחילים, וגם למי שכבר יש לו עסק אבל ישמח לעזרה, ממליץ בחום.