שלום עמית, אני בת 33, מורה בתיכון מזה 10 שנים, ומרגישה שהתעייפתי מללמד. אני רוצה משהו אחר. כשניסיתי לחשוב מה מדליק אותי, הבנתי שאני מקנאת באנשים שהלכו לתכנית ריאליטי והתפרסמו ביום אחד. נדמה לי, ואולי זה יותר בפנטזיה שלי, שהם מבלים הרבה, ומוזמנים לאירועים מרגשים. בא לי גם. נשבר לי מהשגרה של עבודה-בית-טלוויזיה, מהתחושה שהחיים הם במקום אחר ואצל מישהו אחר. בא לי להיות מהצד השני של הטלוויזיה, זאת שצופים בה. רונית
נ.ב: אני נשואה ללא ילדים, ככה שזה לא יפגע באף אחד, אם אקח הפסקה של כמה חודשים.
היי רונית, את בעצם רוצה לעשות הסבה מקצועית ממורה לסלב. אלה תפקידים מאוד שונים, אך גם דומים. שונים, כי מורה עסוקה בתכנים ובאידיאל של חינוך הדור הצעיר, ואילו הסלבריטאות כשלעצמה, אם אינה מבוססת על כשרון כלשהו, לרוב מרוקנת מכל ערך. אבל יש גם דמיון, כי גם המורה וגם הסלב נמצאים במרכז הבמה. האחד- צופה בו כל המדינה, ואילו השני- צופה בו כל הכיתה. במובן מסוים גם המורה וגם הסלב זקוקים לתשומת לב. את בודאי מכירה את המשפט של המורים, "כל העיניים אלי".
נראה שנמאס לך להיות הילדה הטובה שמרצה את כולם, זו שעומדת בציפיות של החברה, ומתנהגת באופן מכובד וראוי. את רוצה לתת דרור לחלקים אחרים שבך, מוחצנים יותר, אקסהיביציוניסטים ונרקיסיסטיים יותר. אני מניח שיש המון עוצמה בחוויית ההשתתפות בתכנית ריאליטי. היא קשורה באופן חזק לרצון שיראו אותך, שיתנו הד לקיום שלך, שיתפעלו מאישיותך. היא מבטאת שאיפה להקסים ולרגש אחרים בעזרת מי שאת, ומה שאת מראה למצלמה. אני לא רואה בזה שום דבר רע, כל עוד את לא פוגעת באחרים ומפעילה כלפיהם אלימות, כדי שיתנו לך תכנית.
לפני שאת עושה שינוי אני מציע לך להתקדם בשני כיוונים: הראשון נוגע לעבודה פנימית. שווה להביט פנימה ולבדוק למה את באמת משתוקקת וכמהה. האם "חיי הזוהר" אכן יענו לתשוקה שלך, וימלאו אותך, או שהם רק יהוו הסחת דעת, ממה שחסר לך באמת בתחומים כמו קריירה, התפתחות אישית, זוגיות, משפחה וחברים. אני לא רומז כאן לתשובה מסוימת, ואני חושב שזה שונה מאדם לאדם.
הכיוון השני הוא לבצע עבודת תחקיר בשטח. ההצעה שלי היא מאוד פשוטה, ועם זאת אני לא בטוח, שאלה שחולמים להיות מפורסמים, אכן מבצעים אותה. אני מציע לך להתייעץ עם משתתף ריאליטי לשעבר, או עם סלב, שעיקר המקצוע שלו הוא לעבור מאירוע לאירוע. אני בטוח שאם תפני למישהו מהם ותסבירי את בקשתך, הוא ייעתר בשמחה, ויישב איתך לשיחה קצרה וכנה. אנשים אוהבים לחלוק מניסיונם. זה עושה להם טוב כשנעזרים בהם, ומקשיבים לעצות שלהם. בשיחה תוכלי להבין טוב יותר, האם זו החוויה שאת מייחלת לה, והאם היא מתאימה לך.
כותב המאמר – עמית ורהפטיג , פסיכולוג קליני. עוד על טיפול פסיכולוגי ופסיכולוגיה:
פסיכולוג | פסיכולוג קליני מסביר על טיפול פסיכולוגי לצעירים