חוק דמי מחלה
החוק נועד להבטיח שכאשר עובד נופל למשכב, הוא לא יאבד לחלוטין את מקור פרנסתו, אלא יקבל ממעבידו תשלומים שיבטיחו לו ולמשפחתו אמצעי קיום בסיסיים בתקופת מחלתו.
הזכות לדמי מחלה (סעיף 2)-עובד שנעדר מעבודתו בשל מחלה יהיה זכאי לקבל ממעבידו דמי מחלה על פי הפירוט שלהלן:
היום הראשון להעדרו – אין זכאות לדמי מחלה.
ימים 3-2 להעדרו – 37.5% משכרו.
מהיום הרביעי ואילך – 75% מהשכר.
תקופת הזכאות המירבית לדמי מחלה (סעיף 4)- עובד זכאי ליום וחצי של דמי מחלה לכל חודש עבודה מלא אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, עד לתקרה של 90 ימים.
תנאים פרוצדורליים לזכאות לדמי מחלה (תקנות)-על מנת לקבל את דמי המחלה העובד חייב להודיע למעביד על העדרו תוך שלושה ימים מהיום הראשון להעדרו, ועליו להמציא לו תעודת מחלה החתומה על ידי רופא.
חוק "דמי מחלה" נוספים קובעים את הזכות לקבל דמי מחלה גם בגין היעדרות בשל מחלת בן זוג, מחלת הורה בגיל 6 ומעלה ומחלת ילד שטרם מלאו לו 16:
חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת בן זוג)-עובד יכול להעדר 6 ימים בשנה, בשל מחלת בן זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו.
חוק דמי מחלה (היעדרות מחלת הורה)-עובד יכול להעדר 6 ימים בשנה, בשל מחלת הורה-שלו או של בן זוגו- שמלאו לו 65 שנה והוא תלוי לחלוטין בעזרת הזולת לביצוע פעולות יומיומיות, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו, בלבד שבן זוגו הינו עובד ושלא נעדר גם הוא מעבודתו מכוח הזכאות לפי חוק זה.
חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד)-עובד שלו ילד שלא מלאו לו 16 שנים, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו,על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו, ימי היעדרות במספר ובתנאים שלהלן:
- עד 8 ימים בשנה- אם בן זוגו הוא עובד ולא נעדר מעבודתו מכוח הזכאות לפי חוק זה, או שבן זוגו הוא עצמאי שלא נעדר מעסקו בימי היעדרות העובד.
- עד 12 ימים בשנההילד בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד.
לקבלת מספר הצעות מרואה חשבון - לחץ כאן