על פי המסורת המרוקאית ועל פי מנהגים ונורמות רבות שהשתרשו והמשיכו במנהגים של משפחות מעדות רבות אחרות במסורת היהודית של יוצאי ארצות ספרד, נהוג לחגוג את "החינה" לפני החתונה. החינה נחשבת למסיבה נפרדת לחתונה ונערכת כיום לפני החתונה ובזרמים שונים של יהודים יוצאי עדות המזרח במועד של כשבוע עד שבועיים לפני מועד החתונה עצמה.
החתונה כוללת מעין חזרה גנרלית לפני החתונה הגדולה ומכילה מנהגים ומסורות אתניות שונות, כאשר החינה יכולה להיערך בכל מקום: אולם אירועים גדול, בית הורי הכלה או החתן, על כל מדשאה או חוף ים ובכל מקום שבו ניתן להכניס את האורחים אשר בדרך כלל מספרם קטן ממספר המוזמנים לחתונה עצמה.
ארגון החינה עצמה דורש ארגון וסדר רב בדברים כמו הזמנת ציוד מיוחד לספק קעקועי חינה ואת חומרי החינה עצמם אשר משמשים לטקס עצמו. כמו כן הזמנה או הכנה של מגשי ממתקים אשר נהוגים על פי המסורת המרוקאית, ובנוסף גם את כל הציוד הפיזי אשר מכיל את ה"חופה" שמתחתיה יושבים החתן והכלה המיועדים וכל האורחים מגיעים ומניחים מתנות לפניהם.
נהוג בטקסי חינה להתלבש וללבוש חליפות ותחפושות שונות אשר מזוהות עם המסורת המרוקאית, ומהוות כחלק שלם ובלתי נפרד מהטקס החינה המסורתי.
על מנת להוריד מהראש את המטלות לארגון החינה שהיא בעצמה כאב ראש לא קטן, אנו יכולים לפנות לחברות של השכרת ציוד לאירועים וכך לדאוג לשכור בעצמנו את הצלחות, סכו"ם ואפילו רהיטים ומפות על מנת להקל עלינו ולפטור מאיתנו את הארגון המסובך שבערב כזה שהוא בכל מקרה אמור להיות סמוך לערב החתונה הגדול.
לצד כל הארגון המסורתי והנחמד ואפילו הצד היותר "כיף" של ארגון ערב החינה, יש כמובן לדאוג לצדדים הלוגיסטיים והארגוניים של אירוע כזה. שכן, אין לנו לשכוח כי מדובר באירוע לא קטן אשר מכיל אורחים רבים (לא כמו בערב החתונה, אבל עדיין מדובר ביותר מחמישה-עשרה אורחים).
חברה האחראית על השכרת ציוד לאירועים יכולה לפטור אותנו ממטלות אלו ואפילו לספק עבורנו רהיטים כמו כיסאות, שולחנות ומזנוני בר למקרה שבו אנו מארגנים את החינה במקום שאינו אולם מסודר.