מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

חקירת ילד

באילו מקרים מותר לחקור ילד ללא ידיעת ההורה?

/ שולמית קהלת-אורן

באילו מקרים מותר לחקור ילד ללא ידיעת ההורה?

הורים לילדים שנמצאים בגני ילדים ובבתי ספר עליכם לדעת: ילדכם עשויים להיחקר על ידי חוקרי משרד הרווחה או חוקרי משטרת ישראל - ללא ידיעתכם !

המקרה הבולט  שמאפשר חקירת ילד מבלי ליידע את הוריו הוא כאשר מתעורר חשד שהוריי הילד או בני משפחה אחרים פגעו בו.

 אולם אין זה המקרה היחיד: גם כאשר הילד שימש כעד למעשה פשע או כאשר הילד בעצמו מבקש שלא תימסר הודעה להוריו ניתן לחקור אותו מבלי ליידע את הוריו בדבר החקירה. לעניין המקרה האחרון יש לציין, כי לחוקר יש שיקול דעת כן ליידע את ההורים על חקירת ילדם אם הוא סבור שטובת הילד מחייבת זאת.

החקירה תתבצע בדרך כלל במסגרת החינוכית או הטיפולית בה נמצא הילד, אך מותר להוציאו לחקירה מחוץ למסגרת החינוכית כאשר לדעת החוקר ישנה עדיפות לחקירה מחוץ למסגרת מאשר בתוכה – ובלבד שהילד לא יוצא מהמסגרת בניגוד לרצונו.

 

הוצאת התלמיד מהמסגרת לשם חקירתו תעשה רק לאחר שעשה החוקר את כל אלה:

 

  1. הזדהה בפני מנהל/אחראי המסגרת ומסר לו את פרטיו.

 

  1. התייעץ עם העובדים במסגרת שמכירים את התלמיד לאחר שהם שוחחו איתו ובירור מה רצונו ומהי טובתו.

 

  1. הסביר לתלמיד את מטרת ההוצאה והצורך בביצוע החקירה ובהוצאתו מהמסגרת לשם ביצועה.

 

ליווי התלמיד לחקירה מחוץ למסגרת החינוכית:

 

  1. הוצאת תלמיד לחקירה מחוץ למסגרת החינוכית תעשה במידת האפשר בליווי עובד חינוך או אחר המכיר את התלמיד.

 

  1. בסיום החקירה יחזיר החוקר את התלמיד לביתו או למסגרת החינוכית או יוודא כי המלווה מחזירו. נמשכה החקירה מעבר לשעות הלימודים – יחזיר החוקר את התלמיד לביתו אלא אם כן החליט פקיד הסעד אחרת.

 

 

 דיווח להוריי הילד הנחקר:

 

 

  1. מנהל המסגרת החינוכית או כל איש צוות אחר אינם רשאים לדווח להורים על הכוונה לבצע חקירה, על החקירה עצמה או על הוצאת התלמיד מהמסגרת החינוכית לשם חקירה – אלא אם כן קיבלו על כך אישור מהממונה על החקירה.

 

  1. פנה ההורה למסגרת החינוכית בעת הוצאת הילד לחקירה ודרש לדעת היכן ילדו – מנהל המסגרת החינוכית יודיע להורה כי הילד הוציא מהמסגרת החינוכית בהתאם לחוק על ידי חוקר ויוודא על כך מייד לחוקר שהוציא את הילד.

 

 

 

חקירת ילד ללא ידיעת ההורה – מה עושים?

 

הורים מגלים על כך שילדם נחקר ללא ידיעתם מתוך הזמנתם לחקירה במשטרה או במשרד הרווחה או מתוך כך שהילד בעצמו סיפר להם על האירוע החריג שאירע לו.

 

מיד לאחר שמתברר להורה על חקירת ילדו מומלץ לפנות לעורך דין פלילי המתמחה בטיפול בקטינים והוריהם.

 

רבים מההורים נוטים להתקשר בכעס אל הגננת או למחנכת הכיתה או מנהל בית הספר וכיו"ב, כאשר אלו מצידם פעלו על פי חובת הדיווח שמוטלת עליהם.

 

בסופו של דבר, על אף תחושות הכעס, האכזבה והבגידה מגורמי החינוך והטיפול בילד, בהתמודדות ההורה מול משרד הרווחה והמשטרה  גורמים אלו אף עשויים לסייע ולהביא לסיום הפרשה על הצד הטוב ביותר.

 

פנייה מוקדמת ומיידית לעורך הדין תביא להתמודדות נכונה ושקולה ומבלי לפגוע ביחסים שבין ההורה לגורמים המחנכים והמטפלים בילדו, שבסופו של דבר עשויים לפגוע בטובת הילד.

 

עורך דין פלילי בעל ניסיון ייעץ וילווה את ההורה בהתמודדות מול הגורמים השונים ובמקרים המתאימים יפעל לסגירת התיק הפלילי שנפתח נגד ההורה.

שולמית קהלת-אורן
מקור המאמר מאתר של עורך דין פלילי שולמית קהלת-אורן דרך בן גוריון 2, מגדל בסר 1, רמת גן טל. 03-7553877, פקס. 03-7553878, נייד: 052-4604346
מקור המאמר מאתר של עורך דין פלילי שולמית קהלת-אורן דרך בן גוריון 2, מגדל בסר 1, רמת גן טל. 03-7553877, פקס. 03-7553878, נייד: 052-4604346
משרד עורך דין
עו"ד שולמית קהלת-אורן מייסדת המשרד שמתמחה בתחום הפלילי ודיני התעבורה . ייחודו של המשרד בייצוג נאשמים ובני נוער שאינם עבריינים בערכאות השונות.
דרך בן גוריון 2
רמת גן
03-7553877
03-7553878
קישור לאתר
חוק ומשפט - פלילי
תאריך: 10/2/2011
תגיות:   חקירת ילדים    עורך דין פלילי    משטרה    חוקר נוער    חובת דיווח    אלימות ילדים   


ממומן

מאמרים נוספים בתחום חוק ומשפט - פלילי

השפעת רישום פלילי על גיוס בני נוער לצבא / שולמית קהלת-אורן
ל, תיק פלילי פתוח מביא להקפאת תהליך הגיוס לצה"ל עד לסגירתו או לסיום המשפט. שלטונות צה"ל בוחנים כל מועמד לגיוס, בעל רישום פלילי, באופן אישי כאשר ובהתאם לקריטריונים שונים. צה"ל מקבל ממשטרת ישראל מיד
טופס אזהרה קטין וטיפול מותנה (ט.מ.) / שולמית קהלת-אורן
הדוגמא המובהקת לייחודיות עבודת המשטרה עם קטינים הינו הליך טיפול מותנה (ט.מ.) אשר מטרתו חקירת הקטין במשטרה תוך הימנות מקיום רישום פלילי נגדו.
המשפט הפלילי – פסול ככלי ניגוח פוליטי / אברהם פכטר
קולות רבים, מפי פרשנים, מומחים לרגע, פוליטיקאים ובעלי עניין פוליטי, בוחשים בתקשורת ודוחפים לחקירה פלילית בפרשת הנסיעות של ביבי-שרה.
היכולת של עורך דין פלילי להשפיע / עורך דין
עורך דין פלילי מקצועי, והיכולת של עורך דין פלילי להשפיע.
סגירת תיקים בעבירות של תקיפת בן זוג / שולמית קהלת-אורן
כתבי אישום רבים מוגשים נגד גברים אשר מואשמים בתקיפה ובאיומים של בת זוגם – רעייתם או חברתם לחיים. המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט מייחסים חומרה רבה לעבירות אלימות במשפחה (אלמ"ב)
תקיפה הדדית – טענת הפלייה נגד ההחלטה להגיש כתב אישום נגד צד אחד בלבד / שולמית קהלת-אורן
פעמים רבות מתרחש אירוע אלים בו שני הצדדים לוקחים חלק, כלומר – משתמשים באלימות. ישנם מקרים בהם צד אחד מתחיל ודווקא נגד הצד השני ש"רק" הגיב, מוגשת תלונה במשטרה ומוגש כתב אישום.
מהולי-לנד – להולי-שיט / אברהם פכטר
המשטרה סיימה את חקירתה בפרשה הסבוכה והמפותלת הנקראת "פרשת הולילנד" – בניית המפלצת הנדל"נית על רכס הרי ירושלים.
עורך דין פלילי / nir בן יוסף
המאמר עוסק בעורך דין פלילי ותלונות שווא. יש כיום לא מעט תלונות שווא וכל עורך דין פלילי צריך להכיר את האפשרות הזו, שמדובר בתלונת שווא שהוא צריך להיות מודע לה. עורך דין פלילי צריך למצוא את הפתרונות .
העונש הראוי – לנשיא קצב / אברהם פכטר
נשיא שמורשע באונס – לא יאומן כי יסופר. עוד פרשה שישראל לא צריכה להתגאות בה. ככל שמעמדו של איש ציבור גבוה יותר – נפילתו אמנם קשה וכואבת יותר, אך גם אחריותו, כבודו ומעמדו מחייבים יותר.
באילו מקרים מותר לחקור ילד ללא ידיעת ההורה? / שולמית קהלת-אורן
הורים לילדים שנמצאים בגני ילדים ובבתי ספר עליכם לדעת: ילדכם עשויים להיחקר על ידי חוקרי משרד הרווחה או חוקרי משטרת ישראל - ללא ידיעתכם !
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים