ידועים בציבור – האם זכאית בת הזוג ,לזכויות רכושיות של בן זוגה ?
מקרה שהגיע לבית המשפט לענייני משפחה בירושלים שבו בת הזוג הגישה תביעה כנגד בן זוגה, עימו חיה מספר שנים יחד ודרשה לקבל ממנו חלק מהזכויות הרכושנות שצבר במהלך חייהם המשותפים, ולא רק זאת, אלא גם דרשה לקבל החזר עבור כל ההוצאות שהוציאה במהלך החיים המשותפים בסך של 276,000 ₪ וכן החזר עבור שירותי ניקיון בישול כביסה ואירוח בסך של 69,000 ₪ וזאת עקב הטענה של עשיית עושר ולא במשפט.
במהלך המשפט הסתבר כי, האישה ניהלה שלוש מערכות זוגיות אשר בעקבותיהם נולדו לה 4 ילדים. האיש היה נשוי פעם אחת ולו 2 ילדים. הצדדים הכירו בסוף שנת 1993 וכבר לאחר מספר חודשים החל להתפתח ביניהם קשר אינטימי וזאת עד לשנת 2005 .
במהלך החיים המשותפים, המשיכו בני הזוג להחזיק כל אחד בדירת מגוריו, אולם האיש התגורר למעשה בדירת האישה ברוב ימות השבוע.
לשני בני הזוג היו חשבונות בנק נפרדים והם לא ניהלו חשבון בנק משותף.
האישה הגישה כאמור תביעה כנגד האיש וטענה שמגיעים לה חלק מזכויותיו הרכושנות והחזר עבור ההוצאות שהוציאה במהלך החיים המשותפים וטענה שאמנם ניהלו חשבונות בנק נפרדים, אולם היא זאת ששילמה את מרבית ההוצאות המשותפות ואילו האיש חסך כסף לעת זקנתם המשותפת.
האיש טען מנגד שהייתה הפרדה רכושנית מוחלטת ואין האישה זכאית לכל סכום לו הינה טוענת.
הצדדים לא ערכו ביניהם מסמך או הסכם ממון ולמעשה התנהלו לפי ראות עיניהם.
לאחר דיונים ארוכים שנמשכו מספר שנים נפסק לאחרונה כי האישה אינה זכאית לכל חלק ברכוש האיש ותביעתה נדחתה עקב כי לא הצליחה להוכיח את חזקת השיתוף בינה לבין האיש. נקבע כי מי שטוען שיש חזקת שיתוף, חל עליו נטל הוכחה מוגבר ביחס לבני זוג נשואים.
לכן כדאי לשקול לערוך הסכם ממון המסדיר את היחסים המשותפים באופן ברור כדי למנוע חילוקי דעות עתידיים והפסד כספים רבים לצורך ניהול הליך משפטי, ולמנוע עוגמת נפש רבה בכל הליכי המשפט, כאשר שווי עריכת הסכם הממון והחיים המשותפים הינו בטל בשישים כנגד שווי ההליכים המשפטיים המאוחרים אשר נולדים לאחר שנים של זוגיות משותפת שלא לדבר על הנזק הנפשי המתלווה לכך.