מזונות ילדים
על מי חלה החובה לשאת בדמי מזונות הילדים?
הרבה פעמים אני שומעת לקוחות שמגיעים אלי ומתלוננים מדוע הם אמורים לשלם מזונות עבור הילדים ולמה אין שיוויון בתשלום דמי , ששני ההורים ישאו בתשלום .
את תשובתי אליהם אני מפנה להוראות החוק והדין האישי.
על פי החוק, דמי מזונות הילדים נקבעים בהתאם לדין האישי החל עליהם, לומר אם בני הזוג הם יהודים, הדין החל עליהם הוא הדין הרבני, ואם הם בני זוג מוסלמים יחול עליהם הדין השרעי וכך הלאה .
בדת היהודית נקבע שדמי המזונות ישולמו ויחולו באופן מוחלט על האב ואין זה משנה אם הוא עשיר או עני ,עובד או מובטל. החובה היא חובה אבסולוטית .
החובה כוללת בחובה שני סוגי מזונות : מזונות הכרחיים שהם כלכלה, ביגוד, הנעלה ומזונות חריגות שכוללים: מדור, חינוך, טיפולים רפואיים, חוגים ימי הולדת וכד'.
החיוב במזונות מתחלק בהתאם לגיל הילד :
א. גיל 0-6 נקרא קטני קטנים כאשר בגילאים הללו חובתו של האב לשלם את דמי המזונות של ילדיו היא חובה אבסולוטית וחלה רק עליו ואין זה משנה אם הוא עני ואין לו לכלכל אפילו את עצמו, קודם כל הוא צריך לדאוג לשלם לילדיו.
ב. גיל 6-15 החובה היא מתקנות חכמים וחובה זו היא מעין אבסולוטית .
ג. גיל 15-18 החובה היא מדין צדקה, כלומר חלה על שני ההורים באופן שווה ביניהם אולם רק אם האם מצליחה לכלכל את עצמה ויותר היא אמורה לשאת בתשלום ואם אין לה החובה היא על האב.
ד. גיל 18-21 אין ממש חובה לשלם מזונות, אבל נהוג שהאב נושא בשליש מדמי המזונות, כלומר אם הוא היה אמור לשלם 1,500 ₪ לילד הוא ישלם רק 500 ₪ עבור הילד שנמצא בשירות צבאי .
חשוב לדעת ולהיערך לקראת המועד הזה של תשלום דמי המזונות כדי שיהיה לכם מספיק מידע לדעת מהם זכויותיהם של הילד מצד אחד, ושל חובת האב מצד שני .
לקבלת עיצות ומאמרים בענייני משפחה ניתן ללחוץ על הקישור המצורף :
http://www.facebook.com/pages/wd-myry-khn/113766461995126?v=app_4949752878&ref=ts
בברכה ובהצלחה
מירי כהן,עו"ד