מפלי שוקולד - הוראות בטיחות לשימוש עם מפלי שוקולד
* כמו כל מכשיר חשמלי יש לבדוק שכבל מפל שוקולד תקין ולא קרוע. במידה ומצאתם אותו קרוע יש לאטום
את הקרע מיידית ע"י הדבקת איזולירבנד ולהחליף את הכבל הקרוע לכבל חדש בהקדם האפשרי.
* כמו כל מכשיר חשמלי יש להיזהר בהרטבת מפל שוקולד באיזורים שלא מיועדים להירטב. נכון ש-מפל
שוקולד תפקידו להזרים שוקולד נוזלי אבל רק במקום המיועד לו.
שוקולד, מים או כל נוזל אחר שיגיע לגוף החימום של מפל שוקולד עלול לגרום לקצר!
* את השוקולד הבלגי (אותו ניתן לרכוש דרכנו) צריך להמיס ביחס של חצי כוס שמן על כל 1 ק"ג שוקולד.
ניתן להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של דקה, עצירה וערבוב, חימום, עצירה וערבוב במשך 6 או 7
פעמים. בצורה זו אנו מבטיחים שהשוקולד לא יישרף לנו.
כמו כן ניתן להמיס את השוקולד בסיר כפול של מים רותחים.
* לשם ההיגיינה מומלץ להשתמש בכפפות אלסטיות כאשר מרכיבים את מפל שוקולד
ושופכים אליו את השוקולד.
* מומלץ לא להפעיל את גוף החימום "על ריק" אלא רק לאחר ששפכנו למפל את
השוקולד.
* גם את הספירלה מומלץ לא להפעיל מבלי ששוקולד זורם בה.
* במידה והפעלנו את המפל והשוקולד אזל מהמכשיר, פשוט צריך להוסיף שוקולד נוסף ל-מפל שוקולד, בלי
להילחץ כמובן... (-:
* בשעת הפעלת מפל שוקולד להשכרה בשטח פתוח מומלץ ביותר לשים חיפוי פרספקט שימנע מהשוקולד לעוף ברוח
ולהכתים בגדים, חליפות ושמלות יקרות של הטועמים.
* זוהי אמנם לא הוראת בטיחות לשמה אבל במידה ותראו את אחד הטועמים מלוכלך
משוקולד מומלץ להציע לו מפית כדי למנוע ממנו מבוכה, הוא יעריך את זה (-:
* אין בעיה למלא מזרקים / כוסות / צלחות וכו' בשוקולד בתנאי שאנו משגיחים שבמפל שוקולד נשאר שוקולד
שיימנע מגוף החימום להינזק.
* אין בעיה אם יתקעו חתיכות פרי או כיבוד אחר בתחתית הספירלה, במקרה כזה יש להוציא אותם, מבלי
להילחץ כמובן... ולהמשיך בהפעלה כרגיל (-:
* כדי למנוע הצטברות של חיידקים חייבים לשטוף את המפל במים חמים תוך כדי הקפדה שלא ייכנסו מים
למנוע כמו שכתבנו בתחילת המאמר.
* אין בעיה להניח את המפל שוקולד על משטח לא ישר לגמרי בתנאי שתשמרו שהמפל עצמו יהיה מספיק ישר, ניתן לעשות זאת באמצעות כוון
הרגליים התחתונות.
* לאחר שהמסתם את השוקולד אתם יכולים להכניסו למפל השוקולד ואז להפעיל את הספירלה שתעלה ותוריד את השוקולד בסירקולציה.
חוץ מ-מפל שוקולד סטנדרטי בגובה 40 ס"מ, שגוף החימום שלו שומר על טמפרטורה קבועה, שאר מפלי שוקולד הם בעלי תרמוסטט שניתן לכוונן אותו. מספר דקות לפני שפיכת השוקולד ל-מפל שוקולד מומלץ לכוון את החום לדרגה הגבוהה ביותר ולאחר ששפכנו את השוקולד יש לכוון את החום לרמה האמצעית.
זהו, מקווים שנהנתם ולמדתם את הוראות הבטיחות לשימוש עם מפלי שוקולד
אצלנו בעידנ'ס תוכלו לקבל מפלי שוקולד להשכרה בשלל גדלים ולכל סוגי האירועים!
אם יהיו שאלות נוספות, אשמח לענות
בברכה, עידן מור
www.idans.co.il
052-5-602-602