לא מוצא עבודה ? מה אתה עושה לא נכון ?
חיפוש עבודה הוא לא עסק פשוט, מרגישים כי אתם מצויים במבוי סתום ? תהליך החיפוש אינו מתקדם לשום מקום ? יש דברים שאפשר לעשות על מנת שתהליך חיפוש עבודה
יהיה אפקטיבי יותר בידקו את עצמכם מול נקודות המפתח הבאות:
היערכות
בימינו, חיפוש עבודה יכול להיות תהליך ארוך ומייגע ולהתנהל במקביל במספר ערוצים רב: מעקב אחר לוחות דרושים ומשרות פנויות בהם, בדיקות מודעות דרושים מבין הצעות עבודה בעיתונות, מעקב ושיחות המשך להצעות עבודה אשר ניתנו ומטלות רבות נוספות.
השלב הראשון בתהליך חיפוש העבודה הוא ההיערכות: ודאו כי אתם נגישים שמספר הטלפון שלכם עדכני, דאגו לבדוק את המשיבון או התא קולי שלכם לעתים קרובות, ודאו כי הדואר אלקטרוני שלכם קל למסירה ופועל כראוי והחשוב ביותר דאגו שיהיו ברשותכם קורות חיים מעודכנים ובנויים היטב.
נהלו את זמנכם ביעילות: הקדישו מספיק זמן מידי יום
למשימת חיפוש העבודה, נהלו את המטלות הכרוכות בחיפוש עבודה
בצורה מסודרת ומאורגנת .
הגדרת יעדים וציפיות
אחד השלבים הראשונים בחיפוש עבודה אפקטיבי הוא הגדרת היעדים: מה המוטיבציה לחיפוש העבודה? מה חשוב לכם יותר, אופק קידומי או שכר התחלתי? עד כמה חשובה לך העצמאות בעבודה? או אולי חשוב לך הבטחון? או יחסי העבודה? הבנה טובה יותר של מקום העבודה המתאים לכם תעזור בחיפוש ממוקד בחברות מתאימות.
לא פחות חשוב מהגדרת היעדים, היא הבנת הציפיות
מהעבודה ועד כמה הן מותאמות לשוק העבודה הנוכחי. איזה שכר כדאי לדרוש? היכן בארץ מרוכזות חברות בתחום בו תרצה לעבוד? מה הן שעות העבודה
המקובלות בשוק לתחום החיפוש?
מידע לגבי שוק העבודה ניתן לקבל מעיון במודעות דרושים ולוח משרות, מקור נוסף הוא מאגר קורות חיים באינטרנט המספק לא אחת גם ניתוחי שוק, ותמיד יש גם את הנטוורקינג – חברים, מכרים, אנשים איתם עבדתם בעבר, חברים לספסל הלימודים, חברים מהצבא, המשפחה המורחבת וכל מי שאתם מכירים, אפילו בצורה שטחית, והוא מתחום העבודה הנדרש.
קורות חיים ככרטיס הביקור שלך
בתהליך גיוס עובדים ההיכרות הראשונה תהיה לרוב באמצעות
קורות חיים. קורות חיים הם למעשה כרטיס הביקור שלכם ועליהם לייצגכם בצורה מהימנה, תמציתית, אמינה ומקצועית
. האם קורות החיים שלכם עומדים בקריטריונים הבאים:
מסודרים, ברורים ולאחר הגהה. קורות חיים מאורגנים ישאירו רושם טוב על האחראים למיונם. קורות חיים שאינם נראים טוב יכולים להכשיל אותכם כבר בשלב הזה בחיפוש עבודה.
מכילים תתי פרקים. פרטים אישיים, השכלה, ניסיון תעסוקתי (מההווה לעבר), ידע מקצועי
תמציתיים (רצוי שקורות החיים לא יעלו באורכם על עמוד או שניים)
מילות מפתח . מאגר קורות חיים מכיל מספר רב של נתונים,
ומרבית החיפושים כיום הם ממוכנים. דאגו כי בקורות החיים מופיעות מילות מפתח הרלוונטיות לתחום בו אתם מחפשים. דאגו כי מילות מפתח אלו יופיעו לא רק בסעיף נפרד (לדוגמה ידע מקצועי) אלא גם במסגרת תיאור הניסיון התעסוקתי. לדוגמה, אם בעבודתכם האחרונה עבדתם כמתכנתים, דאגו כי לא רק המילה "מתכנת" תופיע אלא גם שפת התכנות בה תכנתתם: "מתכנת J2EE".
פתיח אישי. דאגו להכניס פסקה אישית קצרה המפרטת את היעדים ונקודת החוזק שלכם בפתיח לקורות החיים. בתהליך גיוס עובדים עוברים לעתים על עשרות קורות חיים ביום, דאגו שאת קורות החיים שלכם יזכרו.
השלב השני בחיפוש עבודה – הראיון
זומנתם לראיון ? מצויין ! כעת עליכם לדאוג להגיע לראיון מוכנים ולהשאיר את הרושם הטוב ביותר שתוכלו , זאת באמצעות מספר נקודות פשוטות :
הכירו את החברה. בדקו את אתר החברה לפני הראיון. בדקו מה הם מוצרי החברה, מה גודל החברה ופריסתה, התרשמו מהאתר, והזכירו זאת בעת הראיון.
במידה והכנתם מספר גרסאות
לקורות החיים שלכם. הכירו היטב את הגרסה אותה שלחתם למשרה זו. וודאו כי אתם בקיאים במשרה אליה הגעתם לראיון, גם אם פניתם למשרות דרושים
רבות
הכינו את עצמכם לראיון. קיימות שאלות רבות החוזרות בראיונות השונים, הכינו ככל האפשר תשובה מראש והתכוננו עליה.
במידה ואין באפשרותכם להגיע. התקשרו מבעוד מועד וקבעו בזמן השיחה מועד חדש לראיון
אל תאחרו. איחורים משאירים רושם רע , רצוי להקדים במספר דקות (לא יותר מ- 10-15 ד') ולדאוג לתעסוקה בזמן ההמתנה (ספר, לפטופ).
התלבשו בהתאם. למרבית המשרות רצוי להתלבש בלבוש מסודר וסולידי, ללא הצהרות אופנה או פוליטיקה.
התנהלו בביטחון ובאדיבות. לחצו את ידו של המראיין בתחילת הראיון ענו בעינייניות ובכנות על שאלותיו והודו לו בתום הראיון .
מעקב
זיכרו תמיד כי לא משנה מי עוד מעורב בתהליך חיפוש עבודה, האחריות והמוטיבציה לקבלת העבודה היא עליכם. שלחתם קורות חיים ולא זכיתם לתגובה? תיפסו יוזמה והרימו טלפון. עברו מספר ימים מאז ראיון העבודה? בררו מה מצבכם ומתי השלבים הבאים.
דאגו לעקוב אחר מצבכם בחברות השונות: למי שלחתם קורות חיים? למי התקשרתם ומתי? היכן הייתם בראיון ולאיזו משרה? האם קיבלתם תשובה?
לסיכום
השימוש בנקודות שהועלו במאמר אינן בטוחה למציאת עבודה אך בוודאות ישפרו את היכולות שלכם לייעל להשביח ולזרז את הליך מציאת העבודה המתאימה במיוחד לכישורייכם רצונותיכם ושאיפותיכם . אך דבר לא יתקדם אם אתם
כמחפשי העבודה לא תניעו אותו, לכן אמליץ לכם לחזור ולקרוא את המאמר ולהיעזר בנקודות בתוכנו שחידשו ושיפרו את הליך חיפוש העבודה
שלכם , שיהיה בהצלחה!