איך בוחרים משרד עורכי דין?
אף אחד לא מייחל ליום שיזדקק לשירותיו של עורך דין. גם אם לא יהיה בעמדת החשוד בפשע או בעבירה כלשהי, אף אחד לא רוצה להיות מעורב במשפט פלילי או אזרחי, או להזדקק לשירותים משפטיים בגין רשלנות רפואית, תאונות עבודה, גירושין ועוד. אולם לא תמיד יש באפשרותנו לשלוט על מהלך האירועים, ולא אחת אנו מוצאים את עצמנו זקוקים לסיוע משפטי, מכל סיבה שהיא. אז כיצד בוחרים משרד עורכי דין?
לאדם הממוצע, חסר כל השכלה משפטית ונטול כל קשרים עם עורך דין כזה או אחר, קשה מאוד לבחור משרד עורכי דין על סמך רשימת עורכי הדין המופיעה ברשומות לשכת עורכי הדין בישראל. במאמר הבא ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את משרד עורכי הדין הטוב ביותר עבורכם.
התמחות המשרד
השיקול הראשון שעליכם לקחת בבואכם לבחור משרד עורכי דין הוא התמחות המשרד. העולם המשפטי מתחלק להתמחויות רבות: פלילים, דיני מיסים, דיני חוזים, דיני חברות, דיני משפחה, דיני תעבורה, דיני נזיקין, דיני עבודה, זכויות יוצרים ועוד. לכל עורך דין יש התמחות ספציפית בתחום אחד או מספר תחומים, אותם למד, בהם התמחה כסטאז'ר ו/או עסק כעורך דין. עליכם לבחור את משרד עורכי הדין המתמחה בתחום המשפטי הרלוונטי לעניינכם.
יתרה מכך, כדאי לדעת שישנם עורכי דין אשר מתמחים בתת תחום ספציפי בתוך התחום הכללי, כמו למשל: עורך דין שמתמחה רק בתביעות רשלנות רפואית, השייכות לתחום דיני הנזיקין. במקרים מסוימים עדיף לבחור במשרד עורכי דין שיש לו התמחות ותת התמחות ספציפית, ובמקרים אחרים מומלץ יותר לבחור במשרד עורכי דין בעל כמה תחומי התמחות, שיוכל לסייע לכם בעניינים משפטיים שונים.
רקורד מקצועי
בניגוד לבעלי מקצוע אחרים, שאצלם שנות הניסיון במקצוע הם ערובה למיומנותם ולמקצועיותם, כשמדובר בעורכי דין שנות הניסיון הן לא בהכרח מדד להצלחה. כמובן שניסיון בעריכת דין, ובפרט בתחום הספציפי שלכם, הוא רצוי ומבורך, אולם עליכם להקדיש תשומת לב רבה יותר להצלחותיו של משרד עורכי הדין: מהו אחוז ההצלחה שלו בתיקים דומים? ואם הוא מפסיד, האם הוא מצליח להשיג ללקוחותיו עונשים מינימליים? האם הוא מצליח להשיג עבור לקוחותיו הסכמי פשרה הוגנים שימנעו את הצורך במשפט? האם הוא מצליח להשיג עבור לקוחותיו סכומי פיצויים גבוהים? וכדומה.
סגנון מקצועי
לרבים הדבר אולי יישמע מוזר, אבל ישנם סגנונות שונים לעריכת דין: יש סגנון מתפשר, יש סגנון לוחמני ודורסני, יש סגנון קשוח, יש סגנון קליל והומוריסטי וכדומה. הסגנונות השונים לעריכת הדין נובעים מאישיותו של כל עורך דין אבל גם מהערכים הפנים-ארגוניים של משרד עורכי הדין. לכן, בבואכם לבחור משרד עורכי דין, מומלץ לקבוע קודם פגישת ייעוץ כדי להתרשם מהסגנון. במקרים מסוימים תעדיפו משרד עורכי דין בעל סגנון דורסני ולוחמני, כמו למשל במקרה של גירושין ומחלוקת על אופן חלוקת הרכוש, תשלומי מזונות וכו'. במקרים אחרים, תעדיפו משרד עורכי דין בעל סגנון מתפשר, וכן הלאה.