מתכון לליקר רימונים
הרעיון הוא פשוט, ודרושה סבלנות.(והיא משתלמת).
1.5 ק"ג רימונים מגורענים
2 ק"ג סוכר לבן
*כוהל 96% (להשיג בחניות משקאות או בסופרים גדולים)
אופן ההכנה
מגרענים את הרימונים, ומניחים בצנצנת אטומה, 2 ס"מ של סוכר ו2 ס"מ של רימונים(מתחילים עם הרימונים) שכבה שכבה ולבסוף שמים סוכר.
מניחים במקום קריר וחשוך למשך שלושה חודשים.
לאחר שלושה חודשים מסננים בגזה או בפילטר קפה.(**לא לזרוק, טיפ קטן בהמשך)
מערבבים עם האלכוהול 96% (על כל כוס ליקר להוסיף כוס אלכוהול) ומבקבקים למשך חודש נוסף, מערבבים פעם בשבוע.
והמשקה מוכן לשתיה.
**והטיפ המובטח
לאחר שמסננים, נשארים הגרעינים וסוכר שלא נמס, אפשר לטחון אותם בבלנדר או במכונת מיצים חשמלית (מסחטת גזר). יוצאת ריבה מדהימה להכנת עוגות ולהוספה לתבשילים.
*ברגע שמערבבים את הסוכר עם האלכוהול פוחתת רמת האלכוהול, אם זה בכל זאת הרבה אחוזי אלכוהול בשבילך, ניתן להמיר בבקבוק וודקה איכותית.