נחירות בשינה - שמישהו יכבה את המנוע הזה..!
נחירות בשינה הן ללא ספק אחת התופעות המטרידות ביותר בני זוג הישנים זה לצד זה מדי לילה. כרבע מהגברים בעולם וכעשירית מהנשים בעולם מעל גיל 40 סובלים ממקרים של נחירות בשינה. אנחנו שומעים לא מעט סיפורים על בני זוג, אשר מזיזים באגרסיביות את בן הזוג, שנוחר שוב ושוב במהלך הלילה ומטריד את שנתם. חשוב לדעת, שמעבר להפרעה בשגרת השינה של בן הזוג שאינו נוחר, נחירות בשינה הן סממן בולט לבעיה חמורה יותר, ברוב המקרים - בעיה שיש להתייחס אליה במלוא כובד הראש כולל טיפול בנחירות להפסקת התופעה.
מה גורם למצב של נחירות בשינה?
מצב של נחירות בשינה יכול לקרות בשל גורמים שונים. אחד הגורמים המרכזיים הוא עודף משקל. איך זה משפיע? רקמות שומן הולכות ומצטברות לא רק באזורים הגלויים לעין, אלא גם ברקמות הרכות אשר מקיפות את צינור האוויר המוביל לריאות. שכבות שומן אלו גורמות להצרות הצינור ולפגיעה בקשיחותו. במצב שכזה, במהלך נשימה הרקמות מתנועעות ויוצרות רעש - נחירות בשינה. גורמים נוספים, המביאים למצב של נחירות בשינה, הם בעיות של אף אוזן גרון, כמו ענבל מוגדל או שקדים מוגדלים. במקרים אלו, נוצרת חסימה במעבר האוויר באזור הלוע, אשר גוררת אחריה, איך לא - נחירות בשינה.
אם לא די בסיבות שפירטנו הגורמות למצב של נחירות בשינה, מצטרף גם אלמנט הגיל. לגיל יש פקטור משמעותי כגורם לנחירות. הדבר נעוץ בבלאי של הרקמות סביב צינור הנשימה, אשר גורם לרקמות להפוך למתוחות פחות ולרפיון בשרירים. במהלך השינה באופן טבעי חל רפיון ברקמות הללו, דבר שלא מתרחש בזמן ערות, ולכן הנוחרים נוחרים במהלך השינה ולא בשעת ערות. במהלך השינה נעשים השרירים רפים יותר מאשר בזמן ערות והרקמות צונחות. צניחה זו גורמת למצבי נחירות בשינה.
אז איך מוצאים פתרון נגד נחירות בשינה?
נחירות בשינה מחייבות טיפול שכן מדובר בתופעה אשר עלולה לגרום למחלות לב, פגיעה בכלי דם ושבץ מוחי, כאשר הנחירות בשינה הופכות להפסקות נשימה.. אז מה עושים? בשלב ראשון יש לגשת לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון. הרופא יבצע בדיקה מקיפה באזורי חלל הפה האף והגרון, כדי לאתר היצרויות במעברים של האוויר.
לאחר בדיקת רופא אף אוזן גרון מופנה המטופל אל מעבדת שינה, המומחית באיתור הפרעות שינה. מעבדת שינה מזהה, האם מדובר במקרים של סובלים ממצבי דום נשימה בשינה וזקוקים לטיפול.
במידה ומתברר, כי יש צורך בטיפול, אחד מהמכשירים החדשניים ביותר בתחום הוא ה- Snoring Care - הנחשב לפריצת דרך בתחום הטיפול בנחירות.
מכשיר נגד נחירות תורם באופן משמעותי לפתרון בעיית הנחירות בשינה בצורה ידידותית ולא פולשנית. המשתמש ישן במהלך הלילה עם יחידת פידבק על היד ושני חיישנים המונחים מתחת למזרן. החיישנים מזהים את הנחירות ויחידת הפידבק גורמת להפסקתן באמצעות מתן פידבק מסונכרן הגורם למתיחת השרירים הרפויים שבעקבותיהם מתרחשת הנחירה. מערכת ה- Snoring Care מומלצת על ידי רופאים ומנתחים הממליצים לפציינטים הסובלים מבעית נחירות קשות בשינה להתנסות במערכת.