מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

נכות בדיקה מחדש

קבלת נכות מירבית אינה שוללת בדיקה מחדש ע"י ועדה רפואית

/ מירב אפרים

קבלת נכות מירבית אינה שוללת בדיקה מחדש ע"י ועדה רפואית

קביעותיהן של הוועדות הרפואיות במוסד לביטוח לאומי משליכות במישרין על זכויותיו של המבוטח על פי חוק הביטוח הלאומי, אך לא רק. ישנם מקרים רבים בהם שיעור הנכות הנקבעת מעניק למבוטח הטבות עפ"י חוקים אחרים, כגון, פקודת מס הכנסה. בשנים האחרונות עלתה השאלה באם רשאי מבוטח המקבל את מירב הזכויות עפ"י חוק הביטוח הלאומי להגיש תביעה לדון מחדש בנכותו, בכדי לממש את זכויותיו כנכה עפ"י חוקים אחרים.

בבל (ת"א) 4313/03 בן ציון עזרא נגד המוסד לביטוח לאומי (מיום 29.12.04), דן בית הדין בתביעתו של מבוטח אשר נקבעה לו נכות כללית בשיעור 80% לצמיתות ודרגת אי כושר בשיעור 75% לצמיתות, להגיש בקשה לבדיקה מחדש ע"י הוועדות הרפואיות. המוסד לביטוח לאומי אשר דחה את התביעה טען כי המבוטח זכאי למירב ההטבות לפי פרק ביטוח הנכות הכללית שבחוק הביטוח הלאומי ועל כן, אין מקום לבדיקתו מחדש. בית הדין האזורי חזר על ההלכה אשר נקבעה בדבע נה/127-0 יעקב קנטורוביץ נגד המוסד לביטוח לאומי, (מיום 26/5/96) ואישר את התביעה. בעניינו של קנטרוביץ עמדה להכרעת בית הדין הארצי השאלה "האם רשאי המבוטח לערור לוועדה הרפואית לעררים על מנת לזכות בנכות רפואית בשיעור 100% מתוך כוונה ששיעור הנכות הרפואית יעניק לו הטבות מחוץ לתחום הבטחון הסוציאלי כגון הנחות במיסים עירוניים, זכויות בהתאמת מגורים לנכים, פטור ממס רכישה, הנחות ומלגות לילדיו במוסדות להשכלה גבוהה והנחות ברכישת תרופות".ב בית הדין הארצי קבע בין היתר כי ".... יש לראות את זכויות נכים כמכלול אחד, כאשר חוקים, תקנות והוראות קובעים את חבילת הזכויות שהחברה מעניקה לנכה. ברוח זו יש לראות את דברי החקיקה הקובעים את זכויות הנכה כקשורים הדדי. בנסיבות אלה, ולאור הכלל של זכות ערעור על החלטה של טריבונל מנהלי בדרג ראשון, הגענו למסקנה שיש להעניק למערער את זכות הערר על החלטת הרופא המוסמך".

למרות ההלכה הפסוקה, זוכים מבוטחים שונים לקבל מכתבי דחייה מהמוסד לביטוח לאומי בהם נטען כי לא ניתן לזמנם לבדיקה נוספת בשל העובדה שהם זכאים למירב הזכויות עפ"י חוק הביטוח הלאומי.

כאמור לעיל, מדובר בטעות של המוסד לביטוח לאומי, הניתנת לפתרון באמצעות פנייה לעו"ד ביטוח לאומי, עורך דין המתמחה בתחום הביטוח הלאומי

מירב אפרים
עבדה כיועצת משפטית במוסד לביטוח לאומי כעשר שנים. מתמחה במימוש זכויות רפואיות וכספיות מול ביטוח לאומי, ייצוג בפני וועדות רפואיות ועוד.
עבדה כיועצת משפטית במוסד לביטוח לאומי כעשר שנים. מתמחה במימוש זכויות רפואיות וכספיות מול ביטוח לאומי, ייצוג בפני וועדות רפואיות ועוד.
מירב אפרים - עורכת דין
ת"א / בינימינה
03-5351553 054-2005424
קישור לאתר
ביטוח - ביטוח לאומי
תאריך: 1/2/2011
תגיות:   עורך דין ביטוח לאומי    וועדה רפואית    נכות   


פרסומות

שעות פתיחה
לקבלת שעות הפתיחה של סניפי ביטוח לאומי לחץ כאן
שעות פתיחה ביטוח לאומי
 

ממומן

מאמרים נוספים בתחום ביטוח - ביטוח לאומי

גמלת שמירת הריון / מירב אפרים
בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, גמלת שמירת הריון משולמת כאשר אשה נעדרת מעבודתה בתקופת ההריון, בשל מצב רפואי הנובע מההריון והמסכן את האשה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב.
אם תלחם החוב לביטוח לאומי עשוי להעלם / מירב אפרים
קיבלתם יום בהיר אחד מכתב מהמוסד לביטוח לאומי המודיע לכם כי עליכםלהשיב לו סכום כסף נכבד מאחר והתברר כי תשלום הגמלאות לחשבון הבנק שלכם,לפני שנים נעשתה בטעות? מסתבר שהמקרה שלכם אינו מקרה פרטי.
תאונת עבודה – מינוי מומחה רפואי המשמש כפוסק בוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי / מירב אפרים
כאשר מוגשת לבית הדין תביעה בתאונת עבודה, עשוי בית הדין למנות מומחה רפואי ליתן חוות דעת.בית הדין הארצי קבע כי מומחים המשמשים כפוסקים בוועדות רפואיות, לא ימונו כמומחים – יועצים רפואיים בבית הדין לעבודה.
מיהו נכה נזקק לפי הביטוח הלאומי? / מירב אפרים
נפגע עבודה עם נכות זמנית שאין ביכולתו לעבוד בשל הפגיעה ואין לו מקורות הכנסה אחרים, רשאי להגיש תביעה להכרה "כנכה נזקק". אם תאושר תביעתו יוכל להינות מהגדלת נכותו הזמנית ל-100% לתקופה של עד ארבעה חודשים.
אימתי תחשב תאונה כ"תאונת עבודה"? / מירב אפרים
פגיעה בעבודה, היא תאונת עבודה או מחלת מקצוע, לפי חוק הביטוח הלאומי. תאונת עבודה היא תאונה אשר ארעה לעובד תוך כדי ועקב עבודה, וכן תאונה אשר ארעה בדרך אל העבודה וממנה. אימתי תחשב תאונה כ"תאונת עבודה" ?
חישוב גמלת שמירת הריון / מירב אפרים
כיצד תחושב גמלת שמירת הריון של אישה אשר בשל הריונה, נאלצה להפסיק עבודתה במקום עבודה אחד, אך המשיכה לעבוד במקומות עבודה אחרים?
הכרה בטינטון כפגיעה בעבודה / מירב אפרים
עם הוספת סעיף 84א לחוק הביטוח הלאומי בשנת 2005, קבע המחוקק תנאי סף לפיהם יקבע מתי יוכר טינטון כ"פגיעה בעבודה". לשון הסעיף השאירה מקום לפרשנויות שונות של הצדדים, דבר אשר הביא להתגבשותם של מבחנים שונים
תביעת לשון הרע נגד ביטוח לאומי / מירב אפרים
בת"א 22407/08 רונית הרפז זיו נגד ביטוח לאומי, הגישה התובעת תביעה לתשלום פיצויים בסך 52,000 ₪ בגין פרסום לשון הרע ע"י המוסד לביטוח לאומי. התובעת, גב' הרפז עבדה כמטפלת בביתה של אישה בשם אתי הירשמן מאז ח
קבלת נכות מירבית אינה שוללת בדיקה מחדש ע"י ועדה רפואית / מירב אפרים
מבוטח המקבל את מירב הזכויות עפ"י חוק הביטוח הלאומי רשאי להגיש תביעה לדון מחדש בנכותו או ערר לועדה רפואית לעררים, בכדי לממש את זכויותיו כנכה עפ"י חוקים אחרים.
נפגע עבודה זכאי גם לטיפולים בתחום הרפואה המשלימה / מירב אפרים
במרכז הערעור אשר הוגש לבית הדין הארצי לעבודה עמדה השאלה: האם טיפולים מתחום הרפואה המשלימה לנפגע עבודה ייחשבו כ"טיפול רפואי" ו"ריפוי" כמשמעותם בחוק ובתקנות. בית הדין השיב בחיוב.
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים