היפנים הם אנשים מיוחדים. תמיד הם עושים דברים אחרת. למרות שהם היו בין העמים הראשונים שאימצו את המערב ואת המודרניזציה, הם הצליחו לשמור על הצביון הלאומי ועל מנהגיהם הייחודיים כמעט בכל תחום. לא זאת בלבד, אלא שהעולם כולו אימץ לא מעט דברים שהגיעו היישר מיפן. קחו למשל את כל נושא התרבות הארגונית בחברות ותאגידים. כל העניין של לקרב בין העובדים וליצור יחסי חברות, כמו גם סקרים פנימיים, ימי גיבוש ותחרותיות גבוהה לא בתוך הקבוצה אלא מחוץ לה, עם חברות אחרות. על דברים אלו התבססו חברות יפניות מאות שנים לפני שארצות הברית החליטה לאמץ חלק מהתנהלות ארגונית זו.
תחום נוסף, שהושפע רבות מיפן הוא תחום הקולינריה. ההקפדה על האסתטיקה של האוכל, הגשת מנות קטנטנות על צלחות גדולות, עקרון הסידור של המרכיבים השונים של המנה זה לצד זה בצורה שיראו יפה, על כל אלו היפנים מקפידים משחר הימים. גם התזונה הצמחונית הושפעה מאוד מהתפריט היפני. העיקרון של לבסס את הארוחה על דגים יותר מאשר בשר, ולאכול ארוחה שהמנות בה הן קטנות ודלות שומן; היפנים מאז ומתמיד אכלו כך, והם טוענים שתוחלת החיים הגבוהה באזורים הכפריים שביפן נובעת מכך שהם אוכלים בעיקר דגים ואורז. אם כבר הגענו לנושא של מאכלים ומטעמים יפנים, אי אפשר שלא להזכיר בהרחבה את אחד המזונות המפורסמים ביותר שהגיעו אלינו מיפן: סושי.
סושי הוא מאכל שנמכר כיום בכל מדינה ומדינה בלי קשר להיותה אסייתית, ובודאי שלא רק ביפן. סושי הוא מאכל המכיל אצות אורז ודגים והוא בריא מעין כמוהו למרות שהוא נמכר גם כפאסט פוד. בניגוד למאכלי פאסט פוד אחרים כמו המבורגרים ופיצות או אפילו הפלאפל הטעים והישראלי, סושי אינו עתיר בקלוריות ולמרות זאת הוא משביע. בעמדות פאסט פוד ניתן לקנות מגשיות של סושי בכמויות שונות. בדרך כלל במגשית יש שמונה מנות סושי או שש עשרה מנות סושי או עשרים וארבע ... כן הבנתם את הרעיון: כפולות של שמונה. סושי מגיע בצורתו הקלאסית שהיא – אצה מבחוץ אורז ודגים מבפנים. הדגים יכולים להיות סלמון, טונה, דג חרב או דגים אחרים. סוג נוסף של סושי הוא הנגרי שזה סושי בצורה של קוביות ועליהם התוספות של דגים ואצה. ישנו גם סושי בצורה של קונוס שהוא גם טעים מאוד, וכמובן ישנו גם הסשימי שזה סושי בגרסתו ההפוכה: הדג עוטף את האורז ועמוק בפנים יש את האצה.
סושי נמכר לא רק בטייק אווי אלא גם במסעדות בטווחי מחירים שונים – יש את המסעדות היוקרתיות ויש את המסעדות עם המחירים היותר עממיים. בחלק מהמסעדות, בעלי המסעדה יבקשו מכם לחלוץ נעלים ותצטרכו לשבת על הרצפה כדי לחוות את החוויה היפנית במלואה. אך לא כל המסעדות הן כל כך אוטנטיות והן מסתפקות בהגשת אוכל יפני.
בין אם תבחרו לסעוד במסעדה, להזמין טייקאווי או להכין סושי בבית, דעו שאותו סושי הוא בריא כשם שהוא טעים. סושי מכיל דג עם אומגה שלוש ואומגה שש כמרבית הדגים המגיעים ממעמקי הים והם בעלי שכבת שומן גבוה, הוא מכיל גם רכיבים בריאים אחרים שנמצאים באצה . האורז של הסושי מהווה פחמימה בריאה ומשביעה, אם תשאלו את הסינים הם יאמרו לכם שחיים בריאים וארוכים מתבססים על אורז.