מאמר ראשון: כיצד להכין קמין מוסק בנפט או סולר לחורף
1. ניקוי התנור
בראש ובראשונה יש לנקות את תא הבעירה של ה קמין היטב את תא הבעירה ראשית וודא כי תחתית תא הבעירה יבשה לחלוטין, בשלב זה נקה/י עם שואב אבק חזק (מומלץ להשתמש בשואב תעשייתי) את תא הבעירה. לאחר מכן חשוב לנקות היטב את פיתחי החמצן, וזאת על מנת להתאים את פיתחי החמצן , לכמות הנפט או הסולר. תערובת נכונה של נפט או סולר ואויר יביאו לבעירה אופטימלית. (הנפט מתאדה והופך כולו לגז). להבה כחולה ונקיה הינה אינדיקטור לבעירה אופטימלית.
2. טיפול בוסט הדלק (קרבורטור)
לפני פתיחת ברז הנפט החיצוני הצמוד למיכל הנפט, מומלץ לפרק את וסט הדלק (קרבורטור) הממוקם בתחתית התנור ולנקות אותו אולם פעולה זו מומלצת לביצוע ע"י טכנאי מוסמך לכך היות ובוסט הדלק יש מצפים ושסתום בטחון שאמורים למנוע זליגת נפט.
3. הפעלה ראשונית
בזמן ההפעלה הראשונית של קמינים לאחר קיץ ממושך רצוי לשים לב לפעולתו ה תקינה של ה תנור ארובה ולבעירה אופטימלית – אם לאחר הניקוי הבעירה עדיין לא כחולה ונקייה הדבר יכול להעיד על בעיה נוספת כגון ארובה סתומה (קן ציפורים בארובות H ישנות ללא כיסוי רשת).
בהנחה כי הנך מבצע את הטיפול בעצמך, מומלץ לחזור עליו מספר פעמים לאורך העונה (למעט כמובן ניקוי הקרבורטור)
בביצוע הצעדים לעיל מובטח לכם שימוש אפקטיבי בקמין וחורף חם ונעים.
בברכה, שוקי פסח