שמירה על תמונות המשפחה בפורמט דיגיטלי היא דרך מצוינת להבטיח את המשך שמירת זכרונות המשפחה
ארגון תמונות המשפחה יכולה להיות משימה מרתיעה, במיוחד אם מדובר בארכיון תמונות בקנה מידה גדול. התצלומים המשפחתיים עשויים להיות מפוזרים בשלל ארונות, מגירות, במרתף ובבוידעם ורק המחשבה על האיתור של כל התמונות עלולה להרתיע את המשפחה מהעניין. עם זאת, אותם אוצרות משפחתיים שמפוזרים בכל פינה עלולים להיות חשופים לנזק ולהתבלות עם הזמן ואפילו לההרס לגמרי. יצירת גיבוי דיגיטאלי היא ביטוח גדול נגד זה.
כדי להתחיל בתהליך הגיבוי של הארכיון המשפחתי צריך קודם כל לאסוף את כל התמונות. למצוא את כל האלבומים הישנים. את התמונות שמסתתרות בכל מני מעטפות וקופסאות נעליים ומקומות השונים בבית.
השלב הבא הוא מיון התמונות. מיון התמונות לפני השליחה לסריקה הכרחי כדי שיהיה אח"כ כל למצוא את התמונות בין התקיות השונות. אפשר למיין את התמונות ע"פ מפתח של ילדים, חיות מחמד, בית וכו' או על פי אירועים כדוגמת ימי הולדת, חתונות, בר מצוות, טיולים וכו'. אם רוצים שהחברה הסורקת תמפתח את התמונות צריך לכתוב על כל קבוצת תמונות מה הן מכילות. העניין הוא שמפתוח עולה עוד כסף ולכן רוב האנשים מעדיפים למפתח לבד את התמונות.
השלב הבא הוא הסריקה. ישנן חברות רבות כיום המתמחות בעניין של אירכוב דיגיטאלי. ממסמכי עבודה ועד לתמונות ארכיון. ניתן לקבל הצעות מחיר מכמה חברות. כדאי לוודא שהן עשו פרוייקטים כאלו בעבר ושלא עושים עליכם את הסטאז'...
חברות רבות מנסות להוריד את איכות הסריקה מכיוון שהמשמעות היא חיסכון בזמן. לכן בהזמנת הפרוייקט או בחתימת החוזה כדאי לדרוש רזולוציה של 600 DPI, שהיא הגבוהה ביותר לרוב הסורקים והמדפסות הזמינים. כמו כן הקובץ המתקבל הוא בגודל סביר. ההבדל בין 600 DPI ל-400 הוא משמעותי ומתגלה כשרוצים להדפיס את התמונות ולכן כדאי להתעקש על זה. אם החברה רוצה תוספת מחיר על הרזולוציה הגבוהה כדאי לחפש חברה מתחרה שתתן את זה באותו מחיר.
לאחר שהתמונות נסרקות והחברה מחזירה אותם באופן דיגיטאלי כדאי מאוד להמשיך להשקיע ולמפתח את התמונות, זה מאוד יעזור כדי לאתר אותן לאחר מכן. המפתוח יכול להעשות לכל תמונה, אבל זו עבודה רבה, ובדרך כלל גם מיותרת שכן לעיתים יש תמונות רבות מאותו אירוע וקשה לבדל בין התמונות. השיטה העדיפה היא לצמצם ככל הניתן את מספר התמונות לכל תיקיה (ניתן לעשות זאת בשלב המיון לפני הסריקה) ולכל תקייה לתת שם. כדאי ליצור עותק נוסף ע”ג תקליטורים או כונן קשיח חיצוני בתור ארכיון גיבוי.
עכשיו ניתן גם לשחק עם התמונות. הסבתא הגיעה לגבורות? אין בעיה, תוך שעה יש מצגת מוכנה של כל תולדות חייה. רוצה לתת מתנה לדודה? מסגרת דיגיטאלית עם שלל תמונות משפחתיות יכולה להיות מתנה מצויינת.
למרות שיצירת ארכיון תמונות דיגטאלי עשוי לקחת זמן לא מועט וגם לעלות לא מעט, התוצאה של שמירת הזכרונות המשפחתיים בהחלט מצדיקה את העניין.