מאמר - האתר הראשי להפצת מאמרים וקידום מקצועי
כניסה למערכת כותבי מאמרים כתיבת מאמר חיפוש מאמר מאמרים
 
 
 

יעקב עמידרור

"כיפר הברזל" – של האלוף עמידרור

/ אברהם פכטר

 

"כיפר הברזל" – של האלוף עמידרור

 

 

ראש הממשלה, נתניהו, מינה את האלוף (מ') עמידרור לראש המועצה לביטחון לאומי (מל"ל). למרות קולות הביקורת "מהגדה השמאלית", הרקע המקצועי של עמידרור, ללא דופי, שיעניק לתפקיד גם בסיס מקצועי.

לא הכיפה שעל ראשו – מפריעה ומרגיזה את מתנגדיו אלא הדעות האידיאולוגיה שמתחתיה.

 

* מאת: עו"ד אברהם פכטר

 

אחרי וועדת אגרנט, הוחלט על פי המלצות הוועדה, להקים את הגוף הקרוי המועצה לביטחון לאומי. הגוף הוקם בעקבות הכשלים המודיעיניים, ניתוח המצב הצבאי והאסטרטגי של כשלון הפתיחה במלחמת יום הכיפורים 73.

בארה"ב – הגוף הקרוי המועצה לביטחון לאומי והעומד בראשה, הוא גוף חזק, מרכזי, משפיע על מדיניות ארה"ב ומוערך ביותר ע"י נשיא ארה"ב. אדם שנבחר אישית ע"י הנשיא, מוערך על ידו והוא סומך על דעתו וניתוחיו האסטרטגיים ובכך טמון גם סוד עוצמת וחשיבות התפקיד.

בארץ – מאז הקמת המל"ל – הגוף וראשיו, לא קיבלו את המעמד הראוי והמוערך במערכת השלטונית למרות שבראשו עמדו אישים ראויים בעלי הישגים, כושר ניתוח וחיזור – כמו האלוף גיורא איילנד והאלוף עוזי דיין.

הבעיה נועצה – במאבק שבין הזרועות השונות כמו ראש אמ"ן בצה"ל, ראש המוסד ומשרד החוץ. ראש אמ"ן – נחשב משך שנים רבות, כגוף המוביל, בכל הנוגע להערכות צבאיות וניתוח אסטרטגי של מדיניות הביטחון בישראל ולכן וויתור על על מקומו בהיררכיה אצל ראש הממשלה והממשלה, היא סוג של תחרות ואגו שלא מוכנים לוותר עליו.

מי שקובע או צריך לקבוע מעשית את מקומו של ראש המועצה לביטחון לאומי, הוא ראש הממשלה והאמון שהוא נותן באיש ובחוות דעתו.

והיה והאלוף עמידרור ובנימין נתניהו, ימצאו ויפתחו שפה פוליטית, ביטחונית משותפת, יהיה מקומו של מל"ל בטוח ואיתן.

האלוף עמידרור – נחשב בציבור כנוטה ימינה בדעותיו וכקיצוני ימני לביטחון ישראל ועתידה. אלמנטים אלה – בנוסף לכיפה הסרוגה המסגירה את נטיותיו הפוליטיות, גם כשהוא שותק, הם כצנינים וגחלים רוחשות אצל השמאל הישראלי.

אילו עמידרור (שבא מהמשפחה הלוחמת – ראו את סיפורה של אימו) – היה משתלט על קרקע ציבורית, מרחיב מרפסת בלי רישיון או חס ושלום גם מחבר מסמך מפוברק, החגיגה לשמאל היתה מושלמת. אבל בתנאים הנוכחיים, כל מה שיש להם להציע, זה דעותיו הימניות והתבטאות שהוצאה מהקשרה ועניינה הצבאי.

המבחן של עמידרור, לאחר שיאושר ע"י הוועדה למינויים ויקבל את התפקיד הנחשק, הוא היכולת להשתלב במדיניות הממשלה ולמצוא שפה משותפת עם ביבי נתניהו וממשלת הימין.

קצת קשה להבין את מבקריו ומתנגדיו. ממשלה בעלת אוריינטציה ימנית, רשאית וזכאית למנות לתפקידים הבכירים, המובילים ובעלי האימון האישי אידיאולוגי – אנשים מאותו קו מחשבה ובמיוחד כשמדובר בגוף שצריך וחייב להעריך את מקומה של ישראל וממשלתה, מבחינה ביטחונית באיזור, והמשך קיומה כמדינה ריבונית דמוקרטית עם גבולות ביטחון.

למה מצפים המבקרים והפוסלים למיניהם, שימנו לתפקיד ראש המל"ל, איש שלום עכשיו, או ממתכנני אוסלו, או אולי את נציגי השמאל המציעים נסיגה מלאה לקווי 67, הורדת כל הישובים ביו"ש ובירת הפלסטינים ירושלים המזרחית.

אז הגיע הזמן – להבין ולהשלים עם מינויים פוליטיים בכירים המתאימים ומשתלבים באידיאולוגיה של הממשלה השלטת, שנבחרה ברוב דמוקרטי – האלוף עמידרור – הוא בחירה מתאימה ומקצועית.

הערות והרהורים בענייני דיומא

1. שמעון מזרחי – הומלץ לקבלת פרס ישראל בספורט – ומיד קמה סערה זוטא אצל מתנגדיו ומבקריו.

2.  אין מחלוקת אצל רוב הציבור ובמיוחד חובבי הספורט בארץ, כי למזרחי אכן מגיע הפרס על מפעל חיים ומותג שקוראים לו "מכבי תל-אביב" כדורסל בארץ ובחו"ל.

3.  הטענה שהוא מקדם שחקנים זרים – לא מבוססת, שהרי רוב השחקנים הזרים באים מקבוצות מוכרות ושחקנים בעלי שם, כמו שראס.

4.  העובדה שיש גם שחקנים זרים שנהנים מהמותג "מכבי" – אינה גורעת מההישג.

5.  לגבי שחקנים ישראליים – רוב שחקני נבחרת ישראל באים מ"מכבי תל-אביב" כולל עמרי כספי מ-.A.B.N.

6.  לכן הבחירה במזרחי במקומה, גם אם טל ברודי – הוא יו"ר הועדה והוא הממליץ על מזרחי.

7.  גם שופט עליון חבר בוועדה למינוי שופטים, יכול להמליץ על שופט וגם לבחור בו ואין בכך פגם.

 

*    הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים, המתמחה במשפט פלילי, צבאי וציבורי, והיה בעבר מדריך בקורס קציני שריון, ראש לשכה של האלוף טל, פרקליט צבאי, יועץ משפטי ביו"ש וברצועת עזה, שופט צבאי בדרגת סא"ל, סגן פרקליט מחוז, משנה ליועץ המשפטי של מועצת העיתונות, שופט בבתי דין משמעתיים ופרשן משפטי בהווה.

אברהם פכטר
הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים
הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים
אברהם פכטר
המתמחה במשפט פלילי צבאי וציבורי והיה בעבר מדריך בקורס קציני שריון ראש לשכה של האלוף טל, פרקליט צבאי יועץ משפטי ביש"ע שופט צבאי בדר' סא"ל סגן פרקליט מחוז משנה ליועץ המשפטי של מועצת העיתונות ופרשן משפטי
תל-אביב
03-6990619
חברה ומדינה - צבא וביטחון
תאריך: 12/3/2011
תגיות:   פכטר    אלוף עמידרור    מל"ל    מינוים פוליטיים    שמעון מזרחי   


ממומן

מאמרים נוספים בתחום חברה ומדינה - צבא וביטחון

חיילי צה"ל שנצחו בג'נין – הפסידו בעליון / אברהם פכטר
חיילי צה"ל ובראשם ד"ר צנגן, שלחמו בג'נין במבצע "חומת מגן" – נגד מחבלים, הגישו ערעור לבית משפט עליון, על פסיקת בית המשפט המחוזי לקבלת פיצויים, בגין לשון הרע – שהסרט גרם להם, אך הפסידו בעליון.
"מבצע אנטבה" – היסטוריה, מיתוס ומורשת קרב / אברהם פכטר
35 שנה למבצע ההרואי של שחרור אזרחי ישראל מידי מחבלים, ע"י כוחות צה"ל נבחרים והאווירה עדיין לא שקטה, מבעבעת, עם נימה של ביקורת ומלחמות אגו.
אסור לקטוף את פרחי הגן / אברהם פכטר
החללים הרבים על מזבח המדינה, הם הם, הפרחים שבגן העצמאות שלנו. אמנם אסור לקטוף את פרחי הגן – אבל אלוהים כנראה מרשה לעצמו את מה שאנו כבני אדם אוסרים על עצמנו. לקחת לגינתו את יפי הבלורית והטוהר.
"כיפר הברזל" – של האלוף עמידרור / אברהם פכטר
ראש הממשלה, נתניהו, מינה את האלוף (מ') עמידרור לראש המועצה לביטחון לאומי (מל"ל). למרות קולות הביקורת "מהגדה השמאלית", הרקע המקצועי של עמידרור, ללא דופי, שיעניק לתפקיד גם בסיס מקצועי.
רמטכ"ל חדש – אתגרים מיידיים / אברהם פכטר
אם חשבתם שסאגת מינויי הרמטכ"ל הסתיימה – אז תחשבו שנית. מוסד הרמטכ"לות, עדיין תחת אש צולבת ועכשיו גם תחת חשדות מעיקים. וועדת טירקל – מצאה את אלוף גנץ ראוי לתפקיד, למרות פגמים בהתנהלותו בעבר.
למה לא למנות את אלוף עוזי דיין – כרמטכ"ל / אברהם פכטר
יש לו את הכישורים הצבאיים המתאימים. אין לגביו קשיים משפטיים וערכיים למינוי. אין לו בית גדול ופרדסים ולא כביש גישה פרטי – ותומך במפלגה הנכונה.
גלנט – רמטכ"ל תחת אש צולבת / אברהם פכטר
גל עכור של התקפה מרושעת על גלנט מכל הכיוונים מהכנסת, מהתקשורת וכל מיני יח"צנים מטעם שבאים להכשיל את המינוי. המבחן היחיד במצב שנוצר הוא – האם גלנט שיקר בתצהירים שהגיש לבית המשפט העליון.
מלחמה בעזה - וטוהר הנשק / אברהם פכטר
אין מלחמות יפות ואין מלחמות נקיות. בכל מלחמה יש חריגות, חריגים מעוררי מחלוקות לצד מעשי גבורה ומחוות הומניטאריות. אסור להפוך את החריגים לכותרות כלליות ואת צה"ל וקציניו כפושעי מלחמה
מלחמת לבנון ה-II - שלוש שנים, סיכומים. / אברהם פכטר
על אף ניהול כושל של המלחמה - היו הישגים רבים. חזבאללה לא הוכרע אך הובס וסבל אבידות קשות בנפש ברכוש ובהרס תשתיות. החלטת האו"מ 1701 הישג דיפלומטי גדול על הנייר אך פחות מרשים על הקרקע.
הרמטכ"ל - סימן את גדר הביטחון הערכית נורמטיבית בצה"ל / אברהם פכטר
הרמטכ"ל גבי אשכנזי, טעה כששלח מכתב עם עדות אופי לבית הדין הצבאי. הרמטכ"ל, מכוח תפקידו כעומד בראש הפירמידה הצבאית, צריך להישאר אובייקטיבי, מתוך הנחה ש"הכדור" יכול לחזור למגרשו - כפי שאכן קרה במציאות.
מאמרים תפריט ראשי
שאלות ותשובות
יתרונות
אודות
הסבר
צור קשר
 
 
 
אודות | צור קשר | מפת האתר | אינדקס אתרים | sitemap | סניפים