חלב ישראל – מה זה ? ואיך זה משפיע על החיים של כל אחד מאיתנו ?
חוקי הכשרות קובעים שכל מוצרי החלב שימכרו בחנויות וברשתות כשרות,יהיו מחלב ישראל,קרי "חלב של יהודי",כלומר שיהודי שומר תורה ומצוות יהיה נוכח משעת החליבה ועד לסוף תהליך הייצור,כדי לוודא שבתהליך הייצור השתמשו אך ורק בחלב שנלקח מחיה כשרה.
איסור זה אינו מתקופת התורה,אלא נפסק בשלבים מאוחרים יותר,בשולחן ערוך ולמרות זאת חלה הקפדה על הנושא מצד מגזרים רבים ברבנות,אם כי לאחרונה נשמעים קולות להקל בנושא בגלל הפיקוח הממשלתי בחו"ל על היצרנים.
נכון להיום מייבאים בעיקר אבקת חלב עכו"ם וכן מוצרים המכילים בתוכם רכיב זה,עם אישור הרבנות אך לא בסיווג מהדרין.
(לדוגמא אבקת חלב בשוקולד פרה עלית)
כך או אחרת,מחירי תוצרת החלב בישראל,גבוהים בהשוואה לארצות המערב ובמיוחד צרפת.
המבקר ברשתות שם,כמו קרפור, לעיתים לא מבין את הדיל !
כאן בארץ מחיר מעדן אחד נע סביב 1 יורו- בעוד ששם ניתן לקבל עסקאות משופרות לעין ערוך לעיתים בשליש מחיר.
מה הקשר לחלב ישראל תשאלו ?
התשובה היא שמשק החלב בארץ הוא כמעט משק סגור ורמת היבוא של המוצרים,במיוחד הניגרים והמעדנים נמוכה, בין השאר בגלל מגבלת הכשרות.
הרשתות והחנויות לא רוצים לאבד את תעודת הכשרות שמוענקת להם על ידי הרבנות ולכן "לא מסתבכים-היכן שזה לא נדרש"
במילים אחרות אין תחרות רצינית ולנו זה עולה הרבה יותר.
יובל לובנשטיין משמש כיועץ אסטרטגי ושיווקי לחברות בתחום מוצרי הצריכה. בין השאר שימש כמנהל היבוא של שופרסל.