"הטון והטונה" - האם קשר של שתיקה ?!
רובנו אוכלים ואוהבים את הטונה.
שימורי הטונה הנאכלים על ידינו מיוצרים מדג הטונה החי במימיה של יפן
טייוואן, סין ודרום מזרח אסיה.
דג הטונה הוא דג ענק ושוקל 200-300 ק"ג בממוצע.
בשר הדג עשיר באומגה 3, חלבון דל שומן – אולם " עלייה וכספית בה"
בגלל שהדג נמצא בסוף שרשרת המזון (מושג שלמדנו אותו לפני הרבה שנים), כלומר הוא ניזון מדגים קטנים ממנו שניזונו גם הם מדגים קטנים יותר- שבלעו במהלך חייהם כספית שהיא מתכת יסוד שאינה מתפרקת ונאגרת בגופם של הדגים.
ככל שהדג גדול יותר – כך הוא מכיל יותר ויותר כספית.
בהשוואה – בסרדין,שהוא דג קטן, יש משמעותית פחות כספית.
איגודי צרכנים בארה"ב קוראים לאחרונים לאסור על אכילת טונה לנשים בהריון לנשים מניקות ואף לילדים.
ישנם מחקרים הקושרים עלייה במחלות כמו: אוטיזם,איבוד זיכרון,פגיעה בתפקוד ריאות ובמערכת העצבים לכספית.
אנחנו כישראלים אוהבים טונה – אנו אוכלים כ- 10,000 טונות בשנה וזה אומר משהוא כמו שיירה ענקית של כ- 650 משאיות ענקיות כל שנה או כשתי משאיות ענק כל יום !
שוק הטונה מגלגל כ- 350 מיליון שקל כל שנה ובגדול מיליון שקל ביום- זהו סכום לא קטן ואף אחד משחקנים הגדולים כמו(ווילגר,סטארקיסט,וויליפוד שופרסל,מגה,מחסני חצי חינם והמותג) לא מוכן לוותר עליו.
כחלק ממהפכת המזון האורגני והמזון הבריא – נשמח אם נקבל קופסת שימורי טונה עם כיתוב מחייב שהמוצר עבר בדיקה רצינית שמאשרת שהמוצר נקי מרעלים –כמו ששופרסל הנהיגה בירקות ובפירות עם דרך המעבדה.
כרגע הטונה משווקת כמזון בריאות – עשיר באומגה 3,אך מוטב כמו כל דבר וכאן במיוחד לאוכלו במידה ואף פחות מזה.
יובל לובנשטיין משמש יועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה,שימש בעבר גם כמנהל פעילות היבוא של שופרסל.