עצות זהב לאדם שנפסל מנהיגה על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
רוב רובם של האנשים שרישיונם נפסל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים חשים שנעשה לה עוול גדול ובטוחים כי הם ראויים לנהיגה.
פסילת הרישיון לתקופה ארוכה של שנה, שבסופה ניתן לגשת שוב למבדקים במרב"ד, פוגעת בשגרת החיים, ביכולת לעבוד וכן בביטחון ובדימוי העצמי.
על החלטת המרב"ד ניתן להגיש ערר לוועדת ערר שמקום מושבה בבית החולים תל השומר.
רישיון נהיגה הינו כלי חשוב ומרכזי בחיינו ולכן הגשת הערר צריכה להיעשות בדרך מקצועית ונכונה ומומלץ לפעול על פי העצות הבאות -
- לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ולבקש את נימוקי החלטת הפסילה (ניתן גם באמצעות עו"ד).
- ללמוד את נימוקי ההחלטה ולהבין היטב מדוע הוחלט על פסילת הרישיון.
- להחליט אם כדאי להגיש ערר או להמתין שנה ולגשת למבדקים נוספים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
- לא לפנות מייד לקבלת חוות דעת פסיכולוגית או פסיכיאטרית פרטית שתמליץ על החזרת הרישיון. חוות דעת אלו עולות אלפי שקלים ואינן מסייעות בכל המקרים ולעיתים אף עלולות להזיק.
- להתחיל באיסוף מסמכים המעידים על תפקוד נורמטיבי (תעודת שחרור מצה"ל, אישורי לימודים וכיו"ב) וכן מסמכים התומכים בצורך בהחזקת רישיון נהיגה (אישור מהמעביד או אישור מהעבודה כאשר מדובר בנהג מקצועי וכיו"ב)
המלצה – הגשת ערר באמצעות עורך דין לתעבורה
לאדם שרוצה להגיש ערר על פסילת רישיונו מומלץ לפנות לעורך דין לתעבורה המתמחה בהגשת עררים על החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
עורך דין מקצועי ובעל ניסיון בהגשת עררים, יעיין וילמד את נימוקי ההחלטה ויבחן את כלל הנסיבות השונות וידע לייעץ האם בכלל כדאי להגיש ערר ואם כן – מה בדיוק נדרש על מנת שהערר יתקבל.
מומלץ מאוד שעורך הדין יכין את כתב הערר ויופיע בפני וועדת הערר.
עורך הדין מקצועי ידריך ויכוון את העורר לקראת הדיון וידע להצביע על נקודות החוזק והחולשה של הלקוח.
רישיון נהיגה הוא אמצעי מרכזי לתפקוד תקין ופסילה מנהיגה משפיעה על כל תחומי חייו ועל כן מומלץ מאוד לפנות לסיוע וליווי מקצועיים!