הסודות מאחורי המדפים – ממתי שמים לנו תירס בגלידה ?
גידול התירס בארה"ב הוא ללא ספק אחד הגידולים האדירים ביותר והשפעתו על כלכלת העולם ועל תעשיית המזון היא עצומה הרבה מעבר "למוצר הרגיל" הנקרא גרגירי תירס מתוק.
חוזקו של הלובי החקלאי האמריקאי, היקף השטחים הענק, העובדה שיחסית קל לגדל את הגידול, הפכו את התירס למשפיע ביותר על תעשיית המזון, בעיקר בתחום המזון המעובד.
מהתירס ניתן להפיק פרוקטוז סינטטי, אשר משמש כתחליף זול לסוכר קנים או לסוכר שהופק מסלק סוכר ונמצא החל משנות השבעים האחרונות במשקאות קלים, בקטשופ, במרקים, ברטבים, בדגני בוקר במוצרי מאפה, בממתקים, במעדני חלב וגם בגלידות.
סירופ התירס המכונה בקיצור גם HFCS נמצא כחומר העשוי להעלות את רמת הכולסטרול הרע, לעודד השמנה וסכרת.
נמצא שבתהליך העיכול להבדיל מעיכולו של סוכר רגיל, כאן הפרוקטוז עוקף למעשה את "מסלול העיכול הרגיל" ומגיע ישירות לכבד, שם רובו הופך לשומן.
התירס הוא הגורם המשמעותי ביותר בתעשיית המזון המעובד והוא האחראי הראשוני לתרבות האכילה הקיימת ולא הסוכר הרגיל.
תעשיית המזון המעובד, שבה סירופ התירס הוא חבר של כבוד, היא תעשייה שאורכה רק כמאה, מאה חמישים שנה בלבד, אשר מספקת לאדם מוצרים זמינים, חוסכת לו זמן ולעיתים גם ממון ונראית יעילה, אך נזקיה בטווח הארוך עלולים לפגוע באיכות החיים של רבים מאיתנו.
יובל לובנשטיין, משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות המובילות בישראל,הום סנטר ושופרסל, שם ניהל גם את פעילות היבוא.